Yoghurtis med jordbær, mandelflarn og vaniljesaus
Foto: Synøve Dreyer

Yoghurtis med jordbær, mandelflarn og vaniljesaus

Denne yoghurtisen er litt utenom den vanlige. Her skal det være med jordbær og mandelflarn, og selvfølgelig vaniljesaus.

Fremgangsmåte

Pisk kremfløten luftig.

Bland de andre ingrediensene. Rør kremen forsiktig inn i de andre ingrediensene. Hell i porsjonsformer og sett til innfrysing.

Et kvarter før servering tas isen forsiktig ut av formen, serveres med hjemmelaget vaniljesaus og mandelflarn.

Mandelflarn:
Sett ovnen på 200 grader.

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter. Rør inn mel og mandler.

Legg røren på bakepapir på en stekeplate med teskje og stek dem lysebrune ved 200 grader (ca 6-7 minutter).

Skal du forme flarnene må dette gjøres med en gang de kommer ut av ovnen.

Server isen med mandelflarn, friske bær og hjemmelaget vaniljesaus .
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo
+

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo

Mens det tidligere var et skille mellom de moderne baroloprodusentene og de tradisjonelle, er dette skillet på vei til å viskes ut. Nå samler regionens aktører seg om andre oppgaver i kjølvannet av klimaendringene og den økte etterspørselen etter barolo.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Møt Vietto-familien - en typisk vinprodusent i Piemonte
+

Møt Vietto-familien - en typisk vinprodusent i Piemonte

Piemonte handler om tradisjoner som holdes i hevd av en lang rekke familier. Men også disse trykker den nye trenden med enkeltvinmarksviner, MGA, til brystet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag noe søtt og godt med de norske eplene
Guide
Eplekaker og desserter

Lag noe søtt og godt med de norske eplene

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus
Dagens rett

Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus

Viltkjøttet som er brukt i denne oppskriften finnes i alle dagligvarebutikker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr
Dagens rett

By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr

Som en lekker helgemiddag kan vi trygt anbefale ishavsrøye. Og vi stopper ikke der med tanke på havets delikatesser. Andre skalldyr har nemlig sterke biroller i dagens middagsrevy.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her