Yoghurtsufflé naturelle med varm kirsbærcompote
Foto: Astrid Hals

Yoghurtsufflé naturelle med varm kirsbærcompote

En deilig dessert som alle rundt bordet vil gratulere deg med.

Fremgangsmåte

Yoghurten helles i kaffefilter så all væske får silt av (bare 4 ss av yoghurten skal brukes). Rør sammen eggeplommer og yoghurt i en rund miksebolle.

Eggehvitene piskes lett før du har i sukkeret og pisker det til en fast og fin marengs. Vend inn marengsen i eggeplommene og fyll opp til kanten av formen.

Stekes ved 180 °C i ca 10 min.

Vær veldig forsiktig når suffleen tas ut av ovnen da den raskt kan falle sammen eller renne ut av formen!

Kirsebærcompote:
Kok opp vann og sukker sammmen med vaniljestangen. Vend så inn kirsebærene og kok opp og jevn med maisennaen.

Server ved siden av suffleen eller lag et hull i toppen av suffleen som compoten helles i.

Se våre andre oppskrifter på suffle

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Sverre Sætre og Erling Stenersen Sundal

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her