Yoghurtsufflé naturelle med varm kirsbærcompote
Foto: Astrid Hals

Yoghurtsufflé naturelle med varm kirsbærcompote

En deilig dessert som alle rundt bordet vil gratulere deg med.

Fremgangsmåte

Yoghurten helles i kaffefilter så all væske får silt av (bare 4 ss av yoghurten skal brukes). Rør sammen eggeplommer og yoghurt i en rund miksebolle.

Eggehvitene piskes lett før du har i sukkeret og pisker det til en fast og fin marengs. Vend inn marengsen i eggeplommene og fyll opp til kanten av formen.

Stekes ved 180 °C i ca 10 min.

Vær veldig forsiktig når suffleen tas ut av ovnen da den raskt kan falle sammen eller renne ut av formen!

Kirsebærcompote:
Kok opp vann og sukker sammmen med vaniljestangen. Vend så inn kirsebærene og kok opp og jevn med maisennaen.

Server ved siden av suffleen eller lag et hull i toppen av suffleen som compoten helles i.

Se våre andre oppskrifter på suffle

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Sverre Sætre og Erling Stenersen Sundal

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her