Yoghurtsufflé naturelle med varm kirsbærcompote
Foto: Astrid Hals

Yoghurtsufflé naturelle med varm kirsbærcompote

En deilig dessert som alle rundt bordet vil gratulere deg med.

Fremgangsmåte

Yoghurten helles i kaffefilter så all væske får silt av (bare 4 ss av yoghurten skal brukes). Rør sammen eggeplommer og yoghurt i en rund miksebolle.

Eggehvitene piskes lett før du har i sukkeret og pisker det til en fast og fin marengs. Vend inn marengsen i eggeplommene og fyll opp til kanten av formen.

Stekes ved 180 °C i ca 10 min.

Vær veldig forsiktig når suffleen tas ut av ovnen da den raskt kan falle sammen eller renne ut av formen!

Kirsebærcompote:
Kok opp vann og sukker sammmen med vaniljestangen. Vend så inn kirsebærene og kok opp og jevn med maisennaen.

Server ved siden av suffleen eller lag et hull i toppen av suffleen som compoten helles i.

Se våre andre oppskrifter på suffle

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Sverre Sætre og Erling Stenersen Sundal

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Rester etter lutefiskmiddagen blir et nytt festmåltid
Dagens rett

Rester etter lutefiskmiddagen blir et nytt festmåltid

Det gjør ingenting om du beregner for mye lutefisk når restene kan bli noe så godt som denne ertesuppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her