Syltetøy marmelade og gele

oppskrifter.webp
  • 20 minutter

    Ertepure er lett å lage. Du kan bruke den til mange retter som lutefisk, røkte kjøttretter, grillet fisk og laks.

  • 20 minutter

    Hjemmelaget jordbærsyltetøy er alltid best. Det er ingen ting som smaker bedre til vafler, rundstykker eller ferskt brød.

  • 10 minutter

  • 30 minutter

    Safran setter farge på denne marmeladen. Smaken får du av sitrusfruktene.

  • 30 minutter

    Gulrot kan du også bruke i marmelade. Sammen med klementiner får du en liten smaksopplevelse.

  • 30 minutter

    Denne marmeladen må du lage. Den smaker herlig på brødskiva.

  • 30 minutter

    Kan te og appelsinmarmelade kombineres lurer du kanskje? Visst kan det, og i et og samme syltetøyglass.

  • 30 minutter

    En deilig og frisk marmelade. Der grapefrukt og sitron gir den syrlige smaken mens bananen og kumquaten gir sødmen.

  • 40 minutter

    Epler og plommer er en særlig suveren kombinasjon for marmelade. Vår herlige eple- og plommemarmelade har en delikat farge og passer ypperlig til ostefat.

  • 1 time

    Mostarda passer veldig godt til parmesan og andre oster, til kokt kjøtt og til andre kjøttretter.

  • 30 minutter

    Nå er det på tide å lage blåbærsyltetøy som du kan nyte helt til neste vår. Her får du oppskriften som gjør syltetøyet både meget godt og at det holder seg slik.

  • 10 minutter

    Hva smaker vel bedre enn rørte jordbær? Så enkelt og raskt å lage og passer både som dessert og når du har lyst på noe godt.

  • 1 time

    Klart du kan lage marmelade av gulrøtter. Marmeladen får en nydelig oransje farge og smaker deilig av sitron og ingefær. Servere den til ost eller bruk den som pålegg.

  • 1 time

    Ripsgelé lager du på en to tre. Kanskje en overdrivelse det, men enkelt er det hvis du følger vår oppskrift.

  • 40 minutter

    Å koke gelé er enkelt som bare det. Bruk bær eller frukt som inneholder mye stivelse (pektin). Her får tipsene.

  • 1 time

    Du skal lage gelé av rognebær og epler. Det er veldig godt på brødskiva ved siden av kjøttkakene eller viltkjøttet. Her får du oppskriften.

  • 1 time

    Du skal prøve å servere denne gode marmeladen til lagrede oster. Her er en med tomater og en tuch av ingefær.

  • 40 minutter

    Hvis du har rabarbra i hagen eller venner har, kan du lage deilig rabarbrasyltetøy med grapefrukt. Følg den veldig enkle oppskriften vi gir deg her.

  • 45 minutter

    Gulrot og appelsin gjør ikke bare denne marmeladen gylden, men også velsmakende. Deilig som pålegg brødskiva. Du kan også bruke den til kakefyll, tilbehør til stekt kylling, kalkun eller skinke.

  • 20 minutter

    Det er enkelt å lage solbærsyltetøy. Passer perfekt til et nybakt rundstykke, som kakefyll eller i en dessert.

  • 30 minutter

    Blander du jordbær og bringebær får du et fantastisk godt syltetøy. Følg oppskriften så får du smake selv.

Forsiden akkurat nå
Saftig kake som dufter jul
Ukens kake

Saftig kake som dufter jul

Oppskriften på denne krydderkaken med mandarin og ananaskrem har det som skal til for å skape god førjulsstemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for store flasker til jul - her er 225 å velge mellom
+
Tester

Gå for store flasker til jul - her er 225 å velge mellom

Her er det både magnum, dobbelmagnum og sågar femliters vinflasker som er å få tak i på polet. Til og med i basis. Men de aller beste må bestilles, og da begynner det å haste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Alle de imponerende rødvinene til tross, kommer de spisseste albuene til å brukes for hvitviner
+
Tester

Alle de imponerende rødvinene til tross, kommer de spisseste albuene til å brukes for hvitviner

Og da snakker vi ikke om Bordeaux eller Australia, som dominerer poengtoppen denne gangen, men 333 flasker med Raveneau og 84 flasker med Keller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken