Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Mostarda
Apéritif

Mostarda

Mostarda passer veldig godt til parmesan og andre oster, til kokt kjøtt og til andre kjøttretter.

Fremgangsmåte

Del den skrelte frukten i biter. Tilsett saften av sitronen. Dryss over sukkeret og dekk til. La stå kjølig i ett døgn. 

Sil frukten fra sukkersaften og kok denne opp. La småkoke til halvparten gjenstår. Skum av underveis. Hell over frukten. La stå over natten og gjenta prosessen med å koke inn laken til halvparten. Gjenta det hele en tredje gang. Dagen etter skiller du frukten og laken en fjerde gang. Laken reduseres en fjerde gang til halvparten gjenstår. Men nå skal du tilsette sennepen som på forhånd er løst opp i kokende vann. Bland godt. 

Fordel frukten i steriliserte glass med lokk. Hell den kokvarme laken over frukten slik at den dekker godt. Skru lokket godt på og sett på banken til avkjøling.

Mostarda passer veldig godt til parmesan og andre oster, til kokt kjøtt og til andre kjøttretter. Dessuten er det en ingrediens i denne retten.

Her finner du flere marmelader

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her