Øl
10 norske øl konkurrerer om tittelen Årets Øl 2016

10 norske øl konkurrerer om tittelen Årets Øl 2016

Spenningen øker. Hvilket av disse ølene som aller mest kvalifiserer til å vinne avgjøres på lørdag.
Redaksjonen
30 August 2016 - 19:27

Disse 10 ølene har kvalifisert seg i to juryrunder i kåringen Årets Øl 2016. Og er derfor klare for finalen som offentliggjøres under Bergen Ølfestival lørdag 3. september. 

 

BryggeriSemifinalistøl
7 Fjell BryggeriAlte Hansa Mumme
Amundsen BryggeriFear the Reaper
Færder Mikrobryggeri Classic Lager
Geiranger BryggeriVikingstøa Pale Ale
Graff Brygghus Hefeweizen
Kinn BryggeriSvartekari
Lindheim Ølkompani Sour Cherry Farmer's Reserve 2014
Lervig aktiebryggeri as Brewers Reserve Barley Wine 2016
Nøgne Ø Det kompromissløse bryggeri A/S Nøgne Ø Bahrainer Weisse
Ringnes BryggeriRingnes Polaris Kaffebokk 2016

 

Målet med kåringen er å løfte fram de mest gjennomførte øllanseringene. Derfor er det ikke bare smak som avgjør, men også design, konsept, kommunikasjon og markedspotensial veier tungt.

Se alle konkurransereglene her

Juryen består derfor av personer med bred ølkunnskap: Roar Døving, professor, Markedshøyskolen, Steinar Killi, professor, Arkitektur- og Designhøyskolen, Joakim Grønli, designer i Brandlab, Jørn Tore Persen , salgs-/markedssjef, Ølakademiet), Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif, Gustav Foseid, ølbokforfatter og aktiv i Norbrygg, Ove Haugland Jakobsen og Per Øyvind Arnesen, begge øleksperter tilknyttet Ølportalen.

I alt 80 øl fra 34 bryggerier er påmeldt årets kåring som er den sjette i rekken og er et samarbeid mellom Ølportalen, Norbrygg, Ølakademiet og Apéritif.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Retromat som er både hot og god
Dagens rett

Retromat som er både hot og god

Når kålruletter gis en asiatisk twist, blir de spesielt gode, som med denne feststemte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her