Øl
10 norske øl konkurrerer om tittelen Årets Øl 2016

10 norske øl konkurrerer om tittelen Årets Øl 2016

Spenningen øker. Hvilket av disse ølene som aller mest kvalifiserer til å vinne avgjøres på lørdag.
Redaksjonen
30 August 2016 - 19:27

Disse 10 ølene har kvalifisert seg i to juryrunder i kåringen Årets Øl 2016. Og er derfor klare for finalen som offentliggjøres under Bergen Ølfestival lørdag 3. september. 

 

BryggeriSemifinalistøl
7 Fjell BryggeriAlte Hansa Mumme
Amundsen BryggeriFear the Reaper
Færder Mikrobryggeri Classic Lager
Geiranger BryggeriVikingstøa Pale Ale
Graff Brygghus Hefeweizen
Kinn BryggeriSvartekari
Lindheim Ølkompani Sour Cherry Farmer's Reserve 2014
Lervig aktiebryggeri as Brewers Reserve Barley Wine 2016
Nøgne Ø Det kompromissløse bryggeri A/S Nøgne Ø Bahrainer Weisse
Ringnes BryggeriRingnes Polaris Kaffebokk 2016

 

Målet med kåringen er å løfte fram de mest gjennomførte øllanseringene. Derfor er det ikke bare smak som avgjør, men også design, konsept, kommunikasjon og markedspotensial veier tungt.

Se alle konkurransereglene her

Juryen består derfor av personer med bred ølkunnskap: Roar Døving, professor, Markedshøyskolen, Steinar Killi, professor, Arkitektur- og Designhøyskolen, Joakim Grønli, designer i Brandlab, Jørn Tore Persen , salgs-/markedssjef, Ølakademiet), Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif, Gustav Foseid, ølbokforfatter og aktiv i Norbrygg, Ove Haugland Jakobsen og Per Øyvind Arnesen, begge øleksperter tilknyttet Ølportalen.

I alt 80 øl fra 34 bryggerier er påmeldt årets kåring som er den sjette i rekken og er et samarbeid mellom Ølportalen, Norbrygg, Ølakademiet og Apéritif.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her