Disse 10 ølene har kvalifisert seg i to juryrunder i kåringen Årets Øl 2016. Og er derfor klare for finalen som offentliggjøres under Bergen Ølfestival lørdag 3. september.
Bryggeri | Semifinalistøl |
7 Fjell Bryggeri | Alte Hansa Mumme |
Amundsen Bryggeri | Fear the Reaper |
Færder Mikrobryggeri | Classic Lager |
Geiranger Bryggeri | Vikingstøa Pale Ale |
Graff Brygghus | Hefeweizen |
Kinn Bryggeri | Svartekari |
Lindheim Ølkompani | Sour Cherry Farmer's Reserve 2014 |
Lervig aktiebryggeri as | Brewers Reserve Barley Wine 2016 |
Nøgne Ø Det kompromissløse bryggeri A/S | Nøgne Ø Bahrainer Weisse |
Ringnes Bryggeri | Ringnes Polaris Kaffebokk 2016 |
Målet med kåringen er å løfte fram de mest gjennomførte øllanseringene. Derfor er det ikke bare smak som avgjør, men også design, konsept, kommunikasjon og markedspotensial veier tungt.
Se alle konkurransereglene her
Juryen består derfor av personer med bred ølkunnskap: Roar Døving, professor, Markedshøyskolen, Steinar Killi, professor, Arkitektur- og Designhøyskolen, Joakim Grønli, designer i Brandlab, Jørn Tore Persen , salgs-/markedssjef, Ølakademiet), Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif, Gustav Foseid, ølbokforfatter og aktiv i Norbrygg, Ove Haugland Jakobsen og Per Øyvind Arnesen, begge øleksperter tilknyttet Ølportalen.
I alt 80 øl fra 34 bryggerier er påmeldt årets kåring som er den sjette i rekken og er et samarbeid mellom Ølportalen, Norbrygg, Ølakademiet og Apéritif.