11. november i Oslo - Bli med på unik smaking av supre viner fra Bordeaux

Vi tør påstå at du sjelden får anledning til å smake så mange flotte viner fra Bordeaux som det du serveres denne kvelden. Dette er viner som garantert vil fortelle deg hvorfor Bordeaux i generasjoner har fengslet vinelskere hele verden over. Gå ikke glip
Redaksjonen
27 Oktober 2002 - 01:01

Det er Apéritifs egen vinsmaker, Remi Madsen, kjellermester på Hotel Continental, som med sin usedvanlig store innsikt om dette områdets viner skal lose deg gjennom en spennende historie og sørge for at du, enten du kjenner området fra tidligere eller gjerne vil bli kjent med det, får en opplevelse av de sjeldne.

Som vanlig er smakingen åpen for alle, bare du er over 18 år.

Kurset er nå avholdt

Ikke mindre enn åtte nydelige viner kommer i glassene: 

Pauillac Cru Bourgeois
Druer: 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Petit Verdot og 5% Cabernet Franc.
Tradisjonell vinifikasjon, temperaturkontrollert. 3 uker maserasjon. 15 mnd. på eik. Stenholdig jord.
 

Pauillac (Château Pichon-Longueville Barons 2. vin)
Druer: 60% Cabernet, 35% Merlot, 4% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot.
15 mnd på eik.
 

(nyhet i bestillingsutvalget November 2002)
Margaux
Druer: 60% Cabernet, 40% Merlot.
15 mnd på eik.
 

Graves
Druer: 50% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc og 40% Merlot.
Vinen er laget på tradisjonell måte.
 

Pomerol
Druer: 79% Merlot, 21% Cabernet Sauvignon.
40% av vinen er lagret 12 mnd. på eik. 3 uker maserasjon.
 

(Ch. Cantenac Browns 2. vin)
Margaux
Druer: 80% Cabernet Sauvignon 20% Merlot.
 

(nyhet i bestillingsutvalget November 2002)
Sauternes
Druer: 90% Semillon, 10% Sauvignon Blanc.
Etter forsiktig pressing legges mosten på tanker av rustfritt stål, før vinen lagres og modnes på eikefat i 18 til 24 måneder.
Chateau Suduiraut (Premier Cru Classe Sauternes) regnes som et av de ledende eiendommene i Sauternes. Slottet er et godt eksempel på 1700-talls aristokratisk arkitektur. Vingårdene, som for det meste ligger i Pregnac, har stort sett kalkholdig og steinholdig jordsmonn.

(Château Suduirauts 2. vin)
Sauternes
Druer: 90% Semillon, 10% Sauvignon Blanc.
Etter forsiktig pressing legges mosten på tanker av rustfritt stål, før vinen lagres og modnes på eikefat i 18 til 24 måneder.

Kurset er nå avholdt

Dato: 11. november 2002
Klokkeslett: 19.00 til ca. 21.30
Sted: Grand Hotel - Gerhardsensalen (7. etg)
Adresse: Karl Johans gt.
Pris: kr. 395,- inkl mva pr person

Ring Apéritif på 902 04 834
dersom du ikke finner frem.

Avbestillingsfrist: 05.11.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 111102. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her