13. april i Oslo - Eksklusiv Rhône-og Châteauneuf-smaking

Opplev et av verdens viktigste vinområder og smak noen av de største klassiske vinene i flere årganger i denne spennende kurset.
Redaksjonen
27 Mars 2010 - 00:25

Noen av Frankrikes aller eldste vinmarker finner vi langs Rhône-elven, og den største stjernen av de alle er Châteauneuf-du-pape.
 
Denne kvelden får du smake ikke mindre enn 13 viner fra et av de nobleste og mest berømte vinhusene fra dette spennende området.
 
Gå ikke glipp av denne supersmakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Châteauneuf-du-papes adel
Med mer enn 450 år vinmakertradisjoner bak seg regnes Ch. de Beaucastel som et av Châteauneuf-du-papes mest klassiske og kvalitetsbevisste vinhus.

Selv om eiendommen ligger helt nord i appellasjonen, er huset tro mot de 13 klassiske druesortene som brukes i Châteauneuf-du-pape, samt at de bruker en svært høy andel av druene mourvedre og counoise i sine viner.

Allerede i 1964 begynte Jacques Perrin med biodynamisk dyrking av druene til Ch. de Beaucastel for å opprettholde balansen i jordsmonnet og i druenes egenkarakter. Denne filosofien har familien tatt med seg videre, og de legger like mye omtanke og ressurser inn i sine andre eiendommer og viner som det de gjør ved Ch. de Beaucastel.
 
 
Rhône i superklasse
Perrin-familien er nok mest berømt for sine viner fra Ch. de Beaucastel som de overtok i 1909, men siden 70-tallet har de kjøpt opp en rekke flotte eiendommer i Rhône, har en blomstrende negociantvirksomhet og har begynt med vinproduksjon i USA.

Det er i dag femte generasjon, Jean-Pierre og François Perrin, som driver familiens tradisjoner videre gjennom Domaines Perrin & Fils.

Blant eiendommene finner vi Coudolet de Beaucastel som formelt sett er en Côtes du Rhône, men som ligger rett ved siden av sin storebror Ch. de Beaucastel, og hvor vinene stilmessig også liker veldig på hverandre.

Gjennom sine mange eiendommer i Rhône lager Perrin en rekke flotte viner, fra de mest elegante hvitviner, til rike og komplekse rød- og roséviner.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
13 viner fra en vinstjerne
Denne kvelden får vi besøk fra ingen ringere enn François Perrin selv, som vil ta deg med på en spennende smaking av ikke mindre enn 13 flotte viner, samt gi deg en god innføring i et av verdens mest berømte vinområder.

Du får blant annet smake hele tre årganger av deres legendariske Ch. de Beaucastel, samt deres elegante og unike hvitviner Ch. de Beaucastel Blanc og Ch. de Beaucastel Blanc Roussanne Vieilles Vignes.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Perrin la Vieille Ferme Rosé 2009, ca pris kr 116.00 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Perrin Nature Côte-du-Rhône 2007, ca pris kr 155.00 (lanseres i bestillingsutvalget september 2010)
• Perrin Vinsobres les Cornuds Côtes du Rhône Villages 2007, ca pris kr 175.00 (etterfølger 2006-årgangen)
• Ch. de Beaucastel Rouge 2000, ca pris kr 800,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Ch. De Beaucastel Blanc Roussanne Vieilles Vignes 2008, kr 842.00 (spesialimport)

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 13. april 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 28.03.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt
Dagens rett

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt

Sei kan brukes til så mye mer enn bare som seibiff med løk. Den smakfulle fisken får en krydret avslutning i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her