13. september i Oslo - Enestående Burgund-smaking

Smak unike viner i verdensklasse fra et av verdens aller beste vinområder.
Redaksjonen
26 August 2010 - 17:02

Burgund regnes for å være blant de mest sofistikerte vinområdene i verden, og gjennom dette spennende kurset blir du bedre kjent med dette stjerneområdet i det vi smaker en rekke fabelaktige viner.
 
Du får smake et godt utvalg av såvel premier- som grand cru-viner denne kvelden.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Kvalitet i mer enn 270 år
Det var i 1731 at Michel Bouchard etablerte seg som vinhandler i Volnay sammen med sin sønn Joseph - Domaine Bouchard Père & Fils var født.
 
Gjennom flere generasjoner har familien arbeidet utrettelig med det som i dag er et av Burgunds mest prestigiøse vinhus.
 
Det var sønnen Joseph som kjøpte de første vinmarkene i Volnay i 1775, og takket være den franske revolusjonen i 1789 kunne familien sikre seg en rekke vinparseller som tidligere tilhørte kirken.
 
I dag har huset ikke mindre enn 130 hektar vinmarker i hjertet av Burgunds Côte d'Or, fordelt på en rekke berømte parseller, med hele 12 hektar grand cru- og 74 hektar premier cru klassifiseringer.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Slottsherrer
1820 står som en milepæl i husets historie, i det de kjøpte Château de Beaune med tilhørende vinmarker.
 
Slottet som tidligere var eiendommen til kong Ludvig XII, er i dag et kulturhistorisk landemerke samtidig som det langs de tykke kjellermurene er omhyggelig lagret flere tusen flasker vin tilbake til 1820.
 
Her lagres også husets toppviner under perfekte forhold frem til de blir lagt ut for salg.
 
I 1995 ble vinhuset kjøpt opp av den renommerte champagnefamilien Henriot, med Joseph Henriot i spissen. Siden overtakelsen har han jobbet utrettelig med å føre det tradisjonsrike huset videre og inne i
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Smak 8 viner i verdensklasse
Denne kvelden får vi besøk av Victor Pepin fra Domaine Bouchard Pére & Fils, og han vil lære deg mer om et av verdens aller mest berømte vinområder.
 
I løpet av kurset får du smake fire hvite og fire røde viner i verdensklasse, deriblant Bouchard Le Corton og Bouchard Meursault Perrieres.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Gå ikke glipp av denne enestående vinsmakingen!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
Hvitviner:
Bouchard Meursault 2007 (31893) - i 2008-årgang

Rødviner:
Bouchard le Corton 2006 (59096) - i 2008-årgang

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 13. september 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 05.09.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Bouchard Père & Fils
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her