Drikke
14. februar i Oslo - Elegant champagnesmaking med Deutz

14. februar i Oslo - Elegant champagnesmaking med Deutz

Unn deg selv og din kjære en unik champagneopplevelse med denne toppsmakingen av elegante champagner.
Redaksjonen
31 Januar 2012 - 17:46

Vin er lidenskap, og ingenting setter følelsene slik i sving som champagne.

Hva passer vel bedre da på kjærlighetens dag enn å bli med på en spektakulær champagnesmaking med et av topphusene i Champagne?

Denne kvelden får du servert 7 elegante champagner under kyndig veiledning fra Philippe Rivet.
 
Lær mer om Champagne og smak champagner i verdensklasse 

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Sprudlende og amorøs smaking

Denne kvelden får du oppleve en unik smaking av syv eksklusive champagner presentert av Philippe Rivet fra en av topprodusentene i Champagne, Deutz.

Deres umiskjennelige fokus på kvalitet i alle ledd viser seg gjennom husets alle viner, for selv deres standard cuvée, Brut Classic, har fått hele 42 måneders modning på flaske!

Du får selvfølgelig smake denne vinen, servert fra magnumflasker, i løpet av kvelden.

I tillegg blir du servert to av husets desiderte toppviner, den elegante Amour de Deutz Blanc des Blancs som er laget utelukkende på chardonnay, samt den lukseriøse Cuvée William Deutz som har en klassisk blanding av chardonnay, pinot meunier og pinot noir.

Disse toppcuvéene smaker vi opp i mot unike årgangschampagner og vi avslutter med to herlige roséer.

Rivet vil også lære deg mer om Champagne som område og hvor forskjellig champagne kan arte seg.

Kurset holdes på engelsk

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Kvalitet i mer enn 170 år

 I hjertet av Champagne mellom Montagne de Reims og elven Marne, ligger det eldste Cru i Champagnes historie, Aÿ.

Det er her William Deutz og Pierre-Hubert Geldermann etablerte champagnehuset Deutz i 1838, først som en negociant, for siden å inneha vinmarker av eksepsjonell kvalitet.

Allerede i 1882 haddet Deutz blitt anerkjent som et av de fremste champagnehusene, og var en av grunnleggerne av kvalitetsforeningen Syndicate des Grandes Marques.

I dag har huset et av Champagnes høyeste gjennomsnitt på sine vinmarker med hele 94 poeng av 100 mulige.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Deutz">Les mer om Champagne Deutz her (klikk).

Smakfull aften

I forbindelse med at vi den 14. februar feirer Valentinerdagen, kommer deltakerne til å få en aldri så liten overraskelse.

Til champagnene serverer vi deg nemlig smakebiter av perfekt tilbehør til champagnene, nemlig spesielt utvalgte vellagrede oster fra Ostecompagniet.

I tillegg kan du nyte en av verdens aller beste og mest berømte spekeskinker, parmaskinke fra Consortio di Proscuttio di Parma.

Valentinerdagen blir dog ikke det samme uten sjokolade, og denne kvelden vil Frogners franske sjokolademestre Sebastien & Bruno være tilstede. 

Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
Deutz Brut Classic (11609) i magnum (kun Horeca)

• Deutz Brut Vintage 2006, ca kr 420,- (ikke tilgjengelig i Norge)

• Deutz Brut Rosé, ca kr 400,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene.

(klikk)

Tid: Tirsdag 14. februar 2011 kl. 18.00 - ca. 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 05.02.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.

Spørsmål? Send en mail.
 

Champagne Deutz

Rundt 3 kilometer fra Epernay, plassert mellom elven Marne og åsene i Montagne de Reims, ligger Aÿ, den eldste kjente Cru i regionen Champagne.

Her finner du fortsatt ruiner og rester av utstyr som har tilhørt Pave Leo X, Charles V, Kong Henry VIII av England og den franske kongen Charles IX.

Det var i dette historiske området at Champagne Deutz ble grunnlagt i 1838 av William Deutz og Pierre-Hubert Geldermann.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Kvalitetsbevisst

Deutz startet i det små som en negociant, uten egne vinmarker, men det skulle ikke ta lang tid før de skapte seg et rennomée som kvalitetsleverandør.

Gjennnom nitidig oppkjøp av parsell etter parsell, hadde huset i 1882 vokst i såvel størrelse som i anerkjennelse, og var en av grunnleggerne bak kvalitetsforeningen Syndicate des Grandes Marques.

I dag har huset mer enn 42 hektar med egne vinmarker i kvalitetsområder som Mesnil sur Oger, Bisseuil, Pierry og Aÿ. Klassifiseringen på deres vinmarker er blant de høyeste for alle champagnehusene med et gjennomsnitt på hele 94 av 100 mulige poeng.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her