Drikke
14. februar i Oslo - Elegant champagnesmaking med Deutz

14. februar i Oslo - Elegant champagnesmaking med Deutz

Unn deg selv og din kjære en unik champagneopplevelse med denne toppsmakingen av elegante champagner.
Redaksjonen
31 Januar 2012 - 17:46

Vin er lidenskap, og ingenting setter følelsene slik i sving som champagne.

Hva passer vel bedre da på kjærlighetens dag enn å bli med på en spektakulær champagnesmaking med et av topphusene i Champagne?

Denne kvelden får du servert 7 elegante champagner under kyndig veiledning fra Philippe Rivet.
 
Lær mer om Champagne og smak champagner i verdensklasse 

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Sprudlende og amorøs smaking

Denne kvelden får du oppleve en unik smaking av syv eksklusive champagner presentert av Philippe Rivet fra en av topprodusentene i Champagne, Deutz.

Deres umiskjennelige fokus på kvalitet i alle ledd viser seg gjennom husets alle viner, for selv deres standard cuvée, Brut Classic, har fått hele 42 måneders modning på flaske!

Du får selvfølgelig smake denne vinen, servert fra magnumflasker, i løpet av kvelden.

I tillegg blir du servert to av husets desiderte toppviner, den elegante Amour de Deutz Blanc des Blancs som er laget utelukkende på chardonnay, samt den lukseriøse Cuvée William Deutz som har en klassisk blanding av chardonnay, pinot meunier og pinot noir.

Disse toppcuvéene smaker vi opp i mot unike årgangschampagner og vi avslutter med to herlige roséer.

Rivet vil også lære deg mer om Champagne som område og hvor forskjellig champagne kan arte seg.

Kurset holdes på engelsk

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Kvalitet i mer enn 170 år

 I hjertet av Champagne mellom Montagne de Reims og elven Marne, ligger det eldste Cru i Champagnes historie, Aÿ.

Det er her William Deutz og Pierre-Hubert Geldermann etablerte champagnehuset Deutz i 1838, først som en negociant, for siden å inneha vinmarker av eksepsjonell kvalitet.

Allerede i 1882 haddet Deutz blitt anerkjent som et av de fremste champagnehusene, og var en av grunnleggerne av kvalitetsforeningen Syndicate des Grandes Marques.

I dag har huset et av Champagnes høyeste gjennomsnitt på sine vinmarker med hele 94 poeng av 100 mulige.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Deutz">Les mer om Champagne Deutz her (klikk).

Smakfull aften

I forbindelse med at vi den 14. februar feirer Valentinerdagen, kommer deltakerne til å få en aldri så liten overraskelse.

Til champagnene serverer vi deg nemlig smakebiter av perfekt tilbehør til champagnene, nemlig spesielt utvalgte vellagrede oster fra Ostecompagniet.

I tillegg kan du nyte en av verdens aller beste og mest berømte spekeskinker, parmaskinke fra Consortio di Proscuttio di Parma.

Valentinerdagen blir dog ikke det samme uten sjokolade, og denne kvelden vil Frogners franske sjokolademestre Sebastien & Bruno være tilstede. 

Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
Deutz Brut Classic (11609) i magnum (kun Horeca)

• Deutz Brut Vintage 2006, ca kr 420,- (ikke tilgjengelig i Norge)

• Deutz Brut Rosé, ca kr 400,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene.

(klikk)

Tid: Tirsdag 14. februar 2011 kl. 18.00 - ca. 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 05.02.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.

Spørsmål? Send en mail.
 

Champagne Deutz

Rundt 3 kilometer fra Epernay, plassert mellom elven Marne og åsene i Montagne de Reims, ligger Aÿ, den eldste kjente Cru i regionen Champagne.

Her finner du fortsatt ruiner og rester av utstyr som har tilhørt Pave Leo X, Charles V, Kong Henry VIII av England og den franske kongen Charles IX.

Det var i dette historiske området at Champagne Deutz ble grunnlagt i 1838 av William Deutz og Pierre-Hubert Geldermann.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Kvalitetsbevisst

Deutz startet i det små som en negociant, uten egne vinmarker, men det skulle ikke ta lang tid før de skapte seg et rennomée som kvalitetsleverandør.

Gjennnom nitidig oppkjøp av parsell etter parsell, hadde huset i 1882 vokst i såvel størrelse som i anerkjennelse, og var en av grunnleggerne bak kvalitetsforeningen Syndicate des Grandes Marques.

I dag har huset mer enn 42 hektar med egne vinmarker i kvalitetsområder som Mesnil sur Oger, Bisseuil, Pierry og Aÿ. Klassifiseringen på deres vinmarker er blant de høyeste for alle champagnehusene med et gjennomsnitt på hele 94 av 100 mulige poeng.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her