White guide nordic
Dette er Norges 14 beste restauranter
Foto: (Julie H. Amundsen)

Dette er Norges 14 beste restauranter

Topplisten rommer også flere nykommere. Det blomstrer med andre ord i Norges restaurantliv.
Aase E. Jacobsen
06 November 2016 - 13:09

Den største endringen i den norske topplisten i 2017-utgaven av White Guide er at det er blitt tettere og flere restauranter med høy skår. White Guide skiller mellom restaurantene avhengig av antall matpoeng. 32 matpoeng og minst 75 i alt er såkalt mesterklasse og 36 eller mer og minst 80 poeng totalt kvalifiserer for internasjonal mesterklasse. I denne siste klassen har vi tre restauranter i Norge, mens vi altså har 11 i mesterklasse, som er ny norsk rekord.

I fjor hadde 8 norske restauranter 32 matpoeng eller mer

De største byksene oppover skalaen står Re-Naa og Sabi Omakase, begge i Stavanger, samt Bokbacka i Oslo for. Så vel Sabi Omakase som Bokbacka er nykommere på listen. Det er også Sentralen i Oslo

Både Arakataka og Le Benjamin er nye i mesterklassen. 

Oslo dominerer topplisten, men både Stavanger og Bergen har beholdt sine to plasser, selv om det er utskiftninger. Men de to byenes beste restauranter er fortsatt de samme, Re-Naa og Lysverket. Trondheim puster med Credo de beste i nakken og er altså bare ett fattig poeng unna internasjonal mesterklasse. 

Her finner du mer om guidene

Norges Topp 14 

1. Maaemo, Oslo 39/94

2. Re-Naa, Stavanger 36/86

3. Sabi Omakase, Stavanger 36/85

4. Credo, Trondheim 35/80

5. Kontrast, Oslo 34/81

6. Bokbacka, Oslo 33/78

7. Lysverket, Bergen 32/82

8. Pjoltergeist, Oslo 32/79

9. Sentralen, Oslo  32/78

10. Colonialen, Bergen 32/77

Statholdergaarden, 32/77

12. Arakataka, Oslo  32/75

Le Benjamin, Oslo  32/75

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her