White guide nordic
Dette er Norges 14 beste restauranter
Foto: (Julie H. Amundsen)

Dette er Norges 14 beste restauranter

Topplisten rommer også flere nykommere. Det blomstrer med andre ord i Norges restaurantliv.
Aase E. Jacobsen
06 November 2016 - 13:09

Den største endringen i den norske topplisten i 2017-utgaven av White Guide er at det er blitt tettere og flere restauranter med høy skår. White Guide skiller mellom restaurantene avhengig av antall matpoeng. 32 matpoeng og minst 75 i alt er såkalt mesterklasse og 36 eller mer og minst 80 poeng totalt kvalifiserer for internasjonal mesterklasse. I denne siste klassen har vi tre restauranter i Norge, mens vi altså har 11 i mesterklasse, som er ny norsk rekord.

I fjor hadde 8 norske restauranter 32 matpoeng eller mer

De største byksene oppover skalaen står Re-Naa og Sabi Omakase, begge i Stavanger, samt Bokbacka i Oslo for. Så vel Sabi Omakase som Bokbacka er nykommere på listen. Det er også Sentralen i Oslo

Både Arakataka og Le Benjamin er nye i mesterklassen. 

Oslo dominerer topplisten, men både Stavanger og Bergen har beholdt sine to plasser, selv om det er utskiftninger. Men de to byenes beste restauranter er fortsatt de samme, Re-Naa og Lysverket. Trondheim puster med Credo de beste i nakken og er altså bare ett fattig poeng unna internasjonal mesterklasse. 

Her finner du mer om guidene

Norges Topp 14 

1. Maaemo, Oslo 39/94

2. Re-Naa, Stavanger 36/86

3. Sabi Omakase, Stavanger 36/85

4. Credo, Trondheim 35/80

5. Kontrast, Oslo 34/81

6. Bokbacka, Oslo 33/78

7. Lysverket, Bergen 32/82

8. Pjoltergeist, Oslo 32/79

9. Sentralen, Oslo  32/78

10. Colonialen, Bergen 32/77

Statholdergaarden, 32/77

12. Arakataka, Oslo  32/75

Le Benjamin, Oslo  32/75

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her