14. september i Stavanger - Smak 13 viner fra Chile

Nå får du som bor i Stavangers overkommelige nærhet en gullkantet mulighet til å smake hele 13 viner fra det chilenske vinhuset Santa Carolina. Fem røde og seks hvite er i salg i Norge. De siste to rødvinene får du en sjelden anledning til å smake denne s
Redaksjonen
25 August 2004 - 11:31

Vinhuset Santa Carolina ble etablert i 1875 av Luis Pereira. Navnevalget var svært enkelt; det var etter hans kone, Carolina Iniguez. Deretter blir historien mer spennende. Pereira fikk nemlig sendt inn både vinstokker og tilhørende vineksperter fra det franske vinområdet Bordeaux. Nå skulle Maipo Valley produsere høykvalitets vindruer ved hjelp av etablerte vinrøtter fra Europas store vinområde.
 

Selv i dag er kreativitet og eksperimentering noe av det Santa Carolina bygger sine viner på. Selvsagt med solid erfaring i ryggen. Og resultatet har ikke uteblitt. I dag selger Santa Carolina årlig for mer enn 270 millioner kroner. Mer enn 1,7 millioner kasser vin finner sin vei ut til de 50 landene selskapet eksporterer til.

Santa Carolina regnes som en betydelig produsent i Chile. I både salg og volum er de ranket som blant de fem største i Chile. Hele 650 hektar vinmark er selveiet. I tillegg kommer ytterligere 1000 hektar med vinmark hvor Santa Carolina gjennom langtidskontrakter har sikret seg leveranse av druer.

Fra nord til syd er følgende fem vinområder viktigst i Santa Carolinas vinproduksjon: Casablanca, Maipo Valley, Rapel Valley, Lontue og Maule Valley. Produksjonen spenner også over fem vinserier; Antares, Classic, Reservado, Barrica og Reserva de Familia.
 

Dette er alle de 13 vinene du får smake:

Laget av: 100% Cabernet Sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Carmènere.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Laget av: 90% merlot + 10% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 
Laget av: 90% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Cabernet Sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
 
Laget av: 100% Gewürztraminer.
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
 
Laget av: 50% Chardonnay + 50% Sémillon.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 

w Santa Carolina Barrica Selection Carmenere 2002
Laget av: 100% Carmenère.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 135,-
 

w Santa Carolina VSC 2001
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 225,-
 

Smakingen er nå avholdt

Tid: 14. september 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
 
Sted:
Bevaremegvel Bar & Restaurant
Vannari Mat-, Øl- og Vinkjeller
Skagen 12, 4006 Stavanger

Kurset varer til ca. kl. 22:00

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 140904-ST. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 10.09.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her