15. september i Trondheim - Australsk mat og vin i spennende kombinasjon (Trondheim)

Australierne våger å tenke og gjøre annerledes, prøve nye smaker og kombinasjoner. Noe som har slått an internasjonalt. Nå er det din tur til å smake spennende mat fra "down under" - kombinert med 10 viner fra Lindemans.
Redaksjonen
01 September 2005 - 16:45

Australske viner har opparbeidet seg stor popularitet verden over. En ung australsk restaurantchef har uttalt "Vi har ingen historie eller faste holdepunkter. Det er det som gjør australsk mat så spennende". Dette kan man også si om landets viner.

Lindemans er blant verdens mest populære australske viner. Dr. Henry Lindeman oppdaget vinens gode egenskaper under en reise i Europa i 1830-årene. Herr og fru Lindeman pakket sakene i England, la ut på en 4 måneder lang reise til det nye landet Australia og startet i 1843 det vi kjenner som Lindemans vin-eventyr.

Dr. Lindemans filosofi står like sterkt i dag som for 150 år siden:
"The one purpose of wine is to bring happiness to people".

På Druen får dere denne kvelden et innblikk i Lindemans verden, med presentasjon og smaking av viner - fra de lettere og populære hverdagsviner - til eksklusive restaurantviner. Kombinert med Australias matunivers, et kjøkken inspirert av hele verden - fra Hellas til India, Japan til Libya, Mexico og Afrika - kan dette bli en spennende og minneverdig kveld med en ny vri fra den nye verden.

De 10 vinene du får smake denne kvelden er:

MENY
Australsk mat og vin
med Lindemans' viner
Druen på Torvet
15. september 2005
*
Apéritif
Lindemans BIN 75 Riesling
**
Tasmania:
Kamskjellmousse
Servert med smørsaus tilsatt kajennepepper
Lindemans BIN 65 Chardonnay
Lindemans Reserve Chardonnay
***
South Australia:
Swagmannens lammeskank
Bresert lammeskank servert med marinadesaus, rotgrønnsaker  og urtebakte poteter
Lindemans BIN 50 Shiraz
Lindemans Reserve Shiraz
Lindemans Limestone Ridge
Lindemans BIN 45 Cabernet Sauvignon
****
Perth:
Pavlova med bringebær og pasjonsfrukt
Marengs fylt med kremfløte og frukt
Cawarra Semillon Chardonnay
*

Dette arrangementet er dessverre avlyst.

Tid: 15. september 2005 kl. 19.00 - ca. 22.30
Pris: kroner 575 inkl. mva
Sted: Druen på Torvet,
Munkegt. 26, 7011 Trondheim.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 150905. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 13.09.05 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde
+

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde

Toyni Tobekk og Arild Hebnes plantet sine første vinstokker i 2020 etter å ha drevet med gris i 26 år. Første årgang ble 2022 og nå inviterer de til vinsmaking – og plukking av druer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Svak stemning i det globale vinmarkedet
+

Svak stemning i det globale vinmarkedet

Prisfallet for både 2021- og 2022-årgangen av Bordeaux er til dels dramatisk. Liv-Ex tror imidlertid bunnen er nådd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde
+

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde

Toyni Tobekk og Arild Hebnes plantet sine første vinstokker i 2020 etter å ha drevet med gris i 26 år. Første årgang ble 2022 og nå inviterer de til vinsmaking – og plukking av druer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 8 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her