15. september i Trondheim - Australsk mat og vin i spennende kombinasjon (Trondheim)

Australierne våger å tenke og gjøre annerledes, prøve nye smaker og kombinasjoner. Noe som har slått an internasjonalt. Nå er det din tur til å smake spennende mat fra "down under" - kombinert med 10 viner fra Lindemans.
Redaksjonen
01 September 2005 - 15:45

Australske viner har opparbeidet seg stor popularitet verden over. En ung australsk restaurantchef har uttalt "Vi har ingen historie eller faste holdepunkter. Det er det som gjør australsk mat så spennende". Dette kan man også si om landets viner.

Lindemans er blant verdens mest populære australske viner. Dr. Henry Lindeman oppdaget vinens gode egenskaper under en reise i Europa i 1830-årene. Herr og fru Lindeman pakket sakene i England, la ut på en 4 måneder lang reise til det nye landet Australia og startet i 1843 det vi kjenner som Lindemans vin-eventyr.

Dr. Lindemans filosofi står like sterkt i dag som for 150 år siden:
"The one purpose of wine is to bring happiness to people".

På Druen får dere denne kvelden et innblikk i Lindemans verden, med presentasjon og smaking av viner - fra de lettere og populære hverdagsviner - til eksklusive restaurantviner. Kombinert med Australias matunivers, et kjøkken inspirert av hele verden - fra Hellas til India, Japan til Libya, Mexico og Afrika - kan dette bli en spennende og minneverdig kveld med en ny vri fra den nye verden.

De 10 vinene du får smake denne kvelden er:

MENY
Australsk mat og vin
med Lindemans' viner
Druen på Torvet
15. september 2005
*
Apéritif
Lindemans BIN 75 Riesling
**
Tasmania:
Kamskjellmousse
Servert med smørsaus tilsatt kajennepepper
Lindemans BIN 65 Chardonnay
Lindemans Reserve Chardonnay
***
South Australia:
Swagmannens lammeskank
Bresert lammeskank servert med marinadesaus, rotgrønnsaker  og urtebakte poteter
Lindemans BIN 50 Shiraz
Lindemans Reserve Shiraz
Lindemans Limestone Ridge
Lindemans BIN 45 Cabernet Sauvignon
****
Perth:
Pavlova med bringebær og pasjonsfrukt
Marengs fylt med kremfløte og frukt
Cawarra Semillon Chardonnay
*

Dette arrangementet er dessverre avlyst.

Tid: 15. september 2005 kl. 19.00 - ca. 22.30
Pris: kroner 575 inkl. mva
Sted: Druen på Torvet,
Munkegt. 26, 7011 Trondheim.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 150905. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 13.09.05 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her