17. mai-sjampis splitter byrådet

17. mai-sjampis splitter byrådet

Snart er det nasjonaldag. Dermed er skjenkedebatten i gang i hovedstaden.

I Bergen er de i gang kl. 07. I Oslo må feststemte mennesker vente til klokka 12 med å utbringe den første skålen på byens utesteder. Da utelivsbransjen i fjor ba om unntak fra bestemmelsene for 17. mai, kom henvendelsen for sent. Nå prøver de igjen, skriver osloby.no.

LES OGSÅ: Vil skjenke fra kl. 08 på nasjonaldagen

– De har gode erfaringer med dette både i Bergen og Kristiansand. Jeg ser ingen grunn til at man ikke skal ha mulighet til å ta et glass champagne ute på byens restauranter og serveringssteder, sier en i utgangspunktet positiv næringsbyråd, Hallstein Bjercke (V).

Saken utredes nå av hans byrådsavdeling. Målet er å få til en endring i skjenkeforskriften i tide. Mens byrådspartner KrF ikke kan stille seg bak tidlig 17. mai-skjenking, har byrådsstorebror Høyre ikke tatt stilling til spørsmålet om skjenking fra klokka 08.

– Det er argumenter både for og imot, men vi har ikke diskutert dette hos oss ennå, sier gruppeleder Eirik Lae Solberg.

Det er hovedorganisasjonen Virke som har tatt kontakt med Oslo kommune. Virke representerer restaurant- og hotellnæringen.

– 17. mai er en stor festdag i Norge, med tradisjon for feiring fra tidlig morgen, heter det i søknaden til Oslo kommune.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen