18. oktober i Oslo - Stor Barolo og Barbaresco-smaking

Gå ikke glipp av dette unike kurset hvor du lærer mer om Piemonte og får smake 12 unike viner, deriblant tre årganger av en enkeltvinmarks Barolo.
Redaksjonen
05 Oktober 2010 - 15:18

Noen av verdens flotteste og mest ettertraktede viner kommer fra det klassiske området Piemonte, nordvest i Italia.
 
Innen Piemonte er Barolo og Barbaresco de to kanskje mest berømte vinområdene, og denne kvelden får du selv oppleve Piemontes eleganse og raffinement i det vi får besøk av to av områdets stjerner.
 
Du får smake 12 unike viner i løpet av kurset, hvorav to Barbarescoer og hele seks Baroloer.
 
Den ene Baroloen vil du også få smake i tre forskjellige årganger tilbake til 1999!
 
Gå ikke glipp av denne supersmakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Celebert besøk og viner i verdensklasse
Det blir en spennende og lærerik kveld der du virkelig får lære Piemonte bedre å kjenne i det vi får besøk av Tiziana Settimo, og Maurizio Giacosa.
 
De vil gi deg en god innsikt i såvel området som deres forskjellige vinstiler, og du vil selv få smake ikke mindre enn 12 viner i løpet av kurset.
 
Blant disse vil vi smake en barolo i ikke mindre enn tre årganger - 2004, 2005 og 1999
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Piemonte">Les mer om vinmakerene og deres vingårder her (klikk)
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
Aurelio Settimo:
• Aurelio Settimo Dolcetto d'Alba Doc 2007, Kr 139,90 (tilgjengelig i bestillingsutvalg fra november)
• Aurelio Settimo Langhe Doc Nebbiolo 2005, Kr 190,- (tilgjengelig gjennom spesialbestilling)
• Aurelio Settimo Barolo DOCG 2004 Rocche dell'Annunziata, kr 397,- (tilgjengelig i bestillingsutvalg fra november)
• Aurelio Settimo Barolo DOCG 2005 Rocche dell'Annunziata, ca kr 420,- (tilgjengelig gjennom spesialbestilling)
• Aurelio Settimo Barolo DOCG 1999 Rocche dell'Annunziata, kr 495,- (67585, tilgjengelig på Vinmonopolet Vika)

Giacosa Fratelli:
• Giacosa Fratelli Langhe Chardonnay 2009, ca kr 180,- (tilgjengelig gjennom spesialbestilling)
• Giacosa Fratelli Roero Arneis 2009, kr 138,60 (tilgjengelig i bestillingsutvalg fra november)
• Giacosa Fratelli Barbera d'Alba Maria Gioana 2007, kr 198,90 (53392, tilleggsutvalget)
• Giacosa Fratelli Barolo Bussia 2006, kr 299,80 (tilgjengelig i bestillingsutvalg fra november)
• Giacosa Fratelli Barbaresco 2006 Basarin, ca kr 400,- (tilgjengelig gjennom spesialbestilling)

è (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 18. oktober 2010 kl. 18.00 - 21.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 10.10.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Tradisjonsrikt og nyskapende
Det har blitt laget vin i Piemonte i flere tusen år, men det er først i de senere år at området har fått den anerkjennelsen det har fortjent.
 
Barolo fikk sin klassifisering som en DOCG i 1980 som et av de aller første i Italia, og angav tonen for den massive satsingen produsentene i området la på en kvalitetsheving av sine egne viner.
 
Resultatet ble at enkelte produsenter introduserte moderne produksjonsmetoder med temperaturkontroller og lagring på mindre fat enn hva man hadde gjort før. Dette har gitt oss en rekke forskjellige vinstiler innen det samme området.
 
Barbaresco er derimot en vin som får frem Nebbiolos vennligere side og som viser at kraft og eleganse kan forenes. På grunn av sin lettere stil og mer feminine utrykk bli ofte Barbaresco omtalt som Barolos lillesøster. Men på grunn av vinens mer tilgjengelig karakter har vi hørt mang en vinkjenner innrømme at kjelleren er fylt av Barolo, mens ved spisebordet foretrekkes Barbaresco.
 
Denne kvelden får du møte to vinmakere fra dette spennende området som lager viner etter de tradisjonelle metodene.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Aurelio Settimo
I 1943 etablerte Domenico Settimo seg i La Morra og Frazione Annunziata, og frem til 1962 jobbet familien med blandet  jordbruk (vingård, frukttrær, hasselnøtter) og dyr.
 
Druene ble solgt til store lokale vinprodusenter inntil sønnen Aurelio overtok i 1974, moderniserte og utvidet vingården, startet  egen produksjon på gården under navnet slik vi kjenner det i dag Aurelio Settimo.
 
Etter at Aurelio døde i 2007, har hans datter Tiziana hatt ansvaret for firmaet og vinene har oppnådd svært godt renommé de siste årene, såvel nasjonalt som internasjonalt. Filosofien hennes er den samme som den var under henne far; å fokusere på kvalitet, i tråd med tradisjonen.
 
Vinhuset eier totalt 6,64 hektar vinmarker i Barolo, hvor mesteparten er beplantet med Nebbiolo. Ikke mindre enn halvparten av vinmarkene er klassifisert som den anerkjente Barolo Rocche. Den rike, leire-kalkholdig jorden kombinert med den sør, sørvestlige beliggenheten på 270 meter over havet, gir komplekse og store viner, som allikevel fremstår som myke og svært tiltalende.
 
I dag er den årlige produksjonen på 40.000 flasker fordelt på fire forskjellige viner; Dolcetto d'Alba, Langhe Nebbiolo, Barolo og  Barolo Rocche.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
 
Giacosa Fratelli
I mellomkrigsårene hadde Giuseppe Giacosa, sønn av en småbruker i Bricco di Neive (i Barbaresco), satt seg selv høye mål. Han skulle bli den første som startet en negociant-bedrift i området, for siden å bli vinhandler og eier av en vingård i Borgonuovo di Neive.
 
I 1960 overtok sønnen Leone gården og utvidet produksjonen og som igjen overleverte virksomheten til sine sønner Valerio og Renzo som utviklet vinhuset til slik vi kjenner det i dag - moderne, bygget på tradisjonelle metoder.

Giacosa Fratelli er mest kjent for sine enkeltvinmarksviner og har kjøpt flere vinmarker i hjertet av Barolo, slik som Cascina Canavere i Monforre og Tenuta Le Mandorle i Castiglione Falletro. I dag er det en ny generasjon av Giacosa-familien, med fetterne Maurizio og Paolo Giacosa, som fører tradisjonene ved vinhuset.
 
Til sammen eier huset 50 hektar vinmarker i Piemonte og lager så vel hvite som røde viner, hvorav flere med DOCG-status slik som Barbaresco, Barbaresco Basarin, Barolo, Barolo Bussia, Roero Arneis og Gavi for å nevne noen.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til stjernerestauranten Savage i Oslo, opplev Franciacorta på sykkel, Etna rundt og et dypdykk i Oaxacas gastronomi og ekte mezcal.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her