Godbiter i pollisten
19 år gammel bordeaux til fantasipris

19 år gammel bordeaux til fantasipris

Når denne er tom får du en som er enda eldre til samme pris. Og denne gangen er det trolig nok til alle.
11 Oktober 2017 - 14:45
Ch. Simard 1998

Ch. Simard St. Emilion Grand Cru 1998 er en deilig 19 år gammel østsidebordeaux – perfekt moden nå, med alle de gode aromaene av en merlotdominert vin, og med klare spor av cabernet franc. Det betyr bakt rød paprika, lær, plommer, blyant og mokka. Munnfølelsen er veldig god med fin stofflighet ved siden av flott bløthet. En moden vin som imidlertid holder fint en god stund til.

Når den er utsolgt, erstattes den av 1996-utgaven (samme varenummer) som ikke føles en dag eldre, men med den samme flotte bløtheten og kjøttfulle frukten.

Så er ikke dette en tilfeldig St. Emilion Grand Cru. Bak dette slottet står nemlig samme familie som eier blant andre Ch. Ausone som tilhører St. Emilion-eliten, nemlig 1er Grand Cru, classe A, som det finnes fire av (Angelus, Pavie og Cheval Blanc i tillegg).

St. Emilion Grand Cru på sin side er ikke så enestående som det kanskje høres ut som, det finnes i dag flere enn 200 slott i denne kategorien som ligger i bunnen av St. Emilion-klassifiseringen og under St. Emilion Grand Cru Classé. Men Ch. Simard er blant de mer overbevisende. Noe som demonstreres til fulle gjennom de to vellagrete utgavene.

Det har historie tilbake til 1400-tallet, men kom inn i Vauthier-familiens portefølje først for 70 år siden. Eiendommen ble delt i to da en jernbanelinje ble anlagt der. Ch. Simard er størst og teller 40 hektar. Kun en vin lages og vinifikasjonen er veldig tradisjonell med gjæring og modning i betongtanker.

Ch. Simard ligger midt i St. Emilions smørøye.
 Datteren i huset, Pauline Vauthier, med hunden Cork.

Simard ligger midt mellom storheter som Ch. Canon La Gaffelière og Ch. La Gaffelière og ikke minst et par steinkast unna storesøster Ch. Ausone. Slottet er i usedvanlig godt selskap med andre ord, selv om det ikke deler den samme statusen. 

Prisen er også usedvanlig gunstig all den tid dette slottet oppnår en gjennomsnittlig pris hos wine-searcher.com på NOK 245 (altså omtrent det både 1998 og 1996 koster) mens det da er det langt yngre viner det er snakk om.  

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

  • Produsent:
    Vignobles Vauthier Mazière
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    289.90 kr
    Varenummer:
    7824201
    89 POENG
    Ch. Simard
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her