Aristokratiske Ch. Canon-Gaffelière

Aristokratiske Ch. Canon-Gaffelière

Dette vinslottet tilhører eliten i St. Emilion og Bordeaux' høyreside som sådan. 2008-årgangen overbeviser stort.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Ch. Canon la Gaffelière 2008 (9831) preges av virkelig lekker frukt og stor fylde, frisk og saftig med deilig munnfølelse. En vin som smaker fortreffelig allerede, men som tåler minst 20 år i en god kjeller.

Preges av cabernet franc

Vinen signert grev Stephan von Neipperg er preget av sitt høyere (40 prosent) innslag av cabernet franc enn hva standarden er i St. Emilion (hvor merlot står for minst to tredeler av arealet). Det gir den et mer elegant preg av mørke skogsbær, krydder og urter, i tråd med druens aromaprofil.

Cabernet franc er den nye store druen

Slottet tilhører St. Emilions B-elite, såkalt premier grand cru classé B, og befinner seg derfor rett under Angélus, Ausone, Cheval Blanc og Pavie som utgjør A-laget. Den er også rimeligere enn flere av de andre 14 slottene i B-gruppen.

Møt en gammel kjenning fra St. Emilion

Ellers er St. Emilion-klassifiseringen forbundet med mye bråk. Den siste i 2012, som løftet nettopp Canon la Gaffelière opp i førstedivisjon (men altså ikke øverste eliteserie), ble nok en gang møtt med store protester. Først og fremst fra de tre slottene som ble degradert fra B-laget i forrige runde i 2006, og som medførte at den opprinnelige klassifiseringen fra 1996 ble gjort gjeldende igjen.

Slik er områdets klassifisering

Plasseringen i dette kartet har ikke uventet mye å si for inntektspotensialet – selvsagt i kombinasjon med kvaliteten på vinen.

 

Tilbake til røttene

Von Neipperg har levert stadig bedre kvalitet siden han overtok i 1985 selv om han midtveis gjorde et stilskifte, bort fra enkelte av de moderne teknikkene, og tilbake til en mer klassisk stil. Og nettopp i et ikke fullt så rikt år som 2008, kommer dette ekstra godt til uttrykk.

Også hans «garasjevin» La Mondotte har fått innpass blant de store, og som så mange andre viner i denne spesielle kategorien som kjennetegnes av høy ekstraksjon og mye ny eik, er den mye høyere priset enn sin mer klassiske bror.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. Canon la Gaffelière 2008

Produsent:
Ch. Canon la Gaffelière
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
679,90 kr
Varenummer:
983101
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen