21. mars i Trondheim - Prunottos fabelaktige viner på To rom og kjøkken

Det finnes vel knapt et vinområde i Italia som har bedre renomme enn Piemonte. Alle har vi vel hørt om de kostbare Barolo- og Barbaresco-vinene. Denne kvelden får vi servert vinene til en elegant fireretters meny hos Roar Hildonen på To rom og kjøkken.
Redaksjonen
03 Mars 2006 - 14:07

I 1904 så vinprodusenten Cantina Sociale Vini delle Langhe dagens lys, da som et kooperativ i Alba, Piemonte. Første verdenskrig førte til store vanskeligheter for kooperativet, og i 1923 ble bedriften kjøpt av en av datidens mest anerkjente vinmakere, Alfredo Prunotto. Prunotto og hans kone videreutviklet vinhuset og ble etter hvert en meget anerkjent produsent raskt eksporterte sine viner over hele verden. Etter at Prunotto trakk seg tilbake er firmaet blitt drevet i hans ånd, først av brødrene Colla, og siden 1995 av huset Antinori.

For sin egen produksjon baserte Prunotto seg opprinnelig på innkjøp av vindruer fra produsenter i områdene Langhe, Albese og Monferrato. Produksjonen ble drevet på samme måte helt frem til 1990, da de gikk til anskaffelse av syv hektar med vinmarker i en av de mest anerkjente klassifiseringene innenfor Barolo - Bussia. Vi får selvfølgelig servert Prunotto Bussia Barolo denne kvelden. For å kunne ha kontroll over alle detaljer rundt de forskjellige stadiene i vinproduksjonen, har huset kjøpt vinmark i flere områder.

Årlig produseres det ca 800 000 flasker vin ved Prunottos anlegg. Det dreier seg for det meste om rødvin, men også noe hvitt basert på druene Moscato og Arneis, samt det italienske brennevinet, grappa. I dag finner vi på polet viner fra Prunotto basert på barbera- og nebbiolodruer.

Emanuele Baldi, produktsjef hos Prunotto, kommer til Oslo og leder oss gjennom Prunottos fabelaktige viner. Foredraget vil holdes på engelsk.

Det er kokkene på To rom og kjøkken som har komponert den utsøkte fireretters menyen denne kvelden, og hva er vel bedre enn kaffe og grappa å avslutte et deilig måltid med?

Arrangementet er nå gjennomført

MENY
Prunotto
Winemakers Dinner
To rom og kjøkken
21. mars 2006
*
Apéritif
Roero Arneis DOC
*
Sjøkrepscarpaccio
Småsalat, fennikelsorbet og krutonger
Roero Arneis DOC
**
Risotto med salvie- og pancettabardert vaktel
Prunotto Barbera d'Alba 2003
Prunotto Costamiole Barbera d'Asti 1999
***
Lardospekket reinsdyr, selleri og trøffelpuré, krydderglace
Prunotto Ochetti Nebbiolo d'Alba 2002
Prunotto Bric Turot Barbaresco 1999
Prunotto Bussia Barolo 1999
****
Sitron- og polentaterte med bringebærsorbet
Prunotto Moscato d'Asti 2005
*
Kaffe
Prunotto Grappa di Bussia
*

Dette er vinene vi skal smake denne kvelden:
• Roero Arneis DOC
   (Lanseres på polet i mai 2006, ca. pris kr. 110)
• Prunotto Moscato d'Asti 2005
   (Lanseres på polet i mai 2006, ca. pris kr. 90)
• Prunotto Grappa di Bussia
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris 300)

Arrangementet er nå gjennomført

Tid: 21. mars 2006 kl. 19.00 (til ca. 23.00)
Pris: kroner 995,- inkl. mva.
Sted: To rom og kjøkken,
Adresse: Carl Johansgt. 5, 7027 Trondheim

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 210306. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 16.03.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her