22. november i Oslo - Smak årets overraskelse fra Cognac

Apéritifs cognacsmaking er denne gang viet kvalitetsprodusenten Cognac L&L som ganske overraskende feide de store og mer kjente cognachus av banen i årets store cognactest. Gjennom syv cognacer kan du bli kjent med denne produsenten som gir deg svært høy
Redaksjonen
08 Oktober 2004 - 15:26

Bli med og møt Patric Leger, administrerende direktør hos Cognac L&L. Han tar turen til Norge i slutten av november, kun for å møte deg og likesinnede som setter pris på cognac av høyeste kvalitet. Han skal vise, fortelle om og ikke minst la deg smake cognac fra fem av seks regioner i Cognac.

Apéritifs nylig gjennomførte blindtest av Cognac XO finner du her (klikk).

Eksperter
L&L produserer en serie produkter der kunsten å blande seg frem til best mulig resultat er det som tradisjonen tro er vanskeligst. For å oppnå dette må derfor total kontroll med destillasjonsprosess og ikke minst lagring etterstrebes til fulle.

Men et vellykket produkt kan også kun oppnås ved hjelp av ekspertise. Derfor jobber L&L ikke bare kontinuerlig med å holde sine "master blendere" 100 prosent oppdatert på teknikker innen faget, men sørger også for at alle involverte i prosessen utveksler erfaring og sammen er med på utviklingen frem mot det ferdige produkt. Nettopp slik fremstilles kvalitet, men i dette tilfellet også til svært fordelaktige priser.

Cognacs seks regioner
Cognacområdet deles opp i seks regioner; Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois og Bois Ordinaire.

Grande Champagne
Grande Champagne, lys og lett, er den mest elegante av dem alle. Her produseres eau-de-vie med en opplagt floral karakter, noe vi også finner igjen i den svært lange smaken. Egner seg meget godt for lagring.

Petite Champagne
Petite Champagne, med sin myke kvalitet, er kvalitetsmessig svært nær Grande Champagne. Kjennetegnes av en noe mer kraftfull karakter. Ved noen tilfeller kan Petite Champagne oppleves som lettere enn Grande Champagne. Den har en svakt fruktig aroma som balanserer med den florale stilen.

Borderies
Borderies lager en snill og myk eaux-de-vie, karakterisert ved rundhet og en rik duft av fiol. Området er kjent for å oppnå svært god kvalitet også i dårligere årganger.

Fins Bois
Fins Bois er lett, men med en fast struktur. Likevel finner vi rundhet, mykhet og sjarme - noe som gjør druer fra dette området velegnet til produksjon av nybegynnercognac. Cognac fra Fins Bois modnes raskere enn de andre og dette gir produktet en mer livlig karakter - i motsetning til den myke stilen vi ellers finner.

Bons Bois
Bons Bois har også en livlig karakter - og ikke minst distinkt. Ikke så mye fra fatlagringen, men stilmessig minner duften mye om vegetasjonen på høydedragene ved sjøen, godt blandet med toner av ville bærfrukter. Dette gir en vesentlig mer rebelsk cognackarakter.

Følgende syv cognacer skal smakes:
 
 
 
 
 
 
 

Smakingen er nå avholdt.

Tid: 22. november 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 221104. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 18.11.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Motta e-post om nye kurs hos Apéritif
Dersom du er interessert i å motta e-post når nye kurs legges ut på våre nettsider kan du fylle ut dette påmeldingsskjemaet:
 

Ja, jeg vil ha melding om nye kurs pr. e-post

Navn: 

E-post: 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her