22. september i Oslo - Rioja på sitt aller beste

Bli med og smak legendariske viner tilbake til 1976 fra Riojas nest eldste vinhus, Cune.
Redaksjonen
18 August 2008 - 17:15

Bare du nevner Rioja, bruser det hett i manges årer. Vi nordmenn elsker vinene fra dette legendariske området.
 
Bli med og smak 10 viner i verdensklasse fra ett av Riojas beste vinhus.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Urokkelig kvalitet i 125 år
Det var i 1879 at shippingfamilien Asua etablerte vinhuset C.V.N.E. (Compañía Vinicola del Norte de España) i landsbyen Haro i hjertet av Rioja Alta.
 
Huset, som er bedre kjent som Cune, var en av de første i området til å satse på å tappe vin på flasker, og samtidig bygge seg opp et lager av egne viner. Allerede i 1900 skal kjellerne ha inneholdt ca 80 000 flasker med årgangsvin, og huset har i dag Spanias nest største samling av eldre viner.
 
Cune har i alle år vært kjent for sitt fokus på kvalitet i alle ledd, og deres kombinasjon av tradisjonell vinifkasjon med innovasjon har bidratt til husets status som en av stjernene fra Rioja.
 
Prestisjeviner og eldre årganger
I dag består vinhuset av tre bodegaer; Cune, Viña Real og Contino.
 
I tillegg til å huse gruppens hovedkvarter, lages det noen av Riojas beste viner ved bodegaen Cune. De aller beste parsellene med vinranker i Haro, går til produksjonen av Cunes berømte vin; Imperial, som kun lages i gode år. Denne kvelden får du smake denne vinen i to årganger; 1998 og 1976!
 
Contino, som ble etablert i Rioja Alavesa i 1973, er Cunes prestisjeprosjekt. Huset var Riojas første bodega som lanserte en enkeltvinmarks-vin etter Chateau-systemet, og Contino lages kun i meget gode år.
 
I Rioja Alavesa finner du også Cunes Viña Real, som lanserte sine første viner på 1940-tallet.
 
Eiendommen er i dag et godt eksempel på nytenkningen ved Cune, og i 2003 åpnet de et topp moderne produksjonsanlegg ved bodegaen. I mindre gode år brukes vindruene fra Contino for å bidra til den høye kvaliteten på Viña Real-vinene.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Viner i verdensklasse og én helt unik årgang
Denne kvelden får vi besøk av Oscar Urrutia fra Cune, som vil lede deg gjennom en smaking av ikke mindre enn ti enestående viner.
 
Du vil selv få smake vinhusets raffinement, i det vi smaker så vel hvitvin som rosé, samt de beste røde vinene fra Viña Real, Cune og Contino, deriblant selvfølgelig Imperial-vinene.
 
Denne kvelden vil du også få smake en helt spesiell årgang av en av deres fremste viner, som ikke lenger finnes annet enn i kjellerne til Cune. Etter å ha smakt igjennom en rekke årganger har Oscar Urruttia valgt 1976-årgangen av Imperial Gran Reserva til denne smakingen.
 
Vi runder av kvelden også med en skikkelig smak av Spania, og serverer en tapastallerken på slutten av kurset.
 
 
Gå ikke glipp av denne spennende smakingen - meld deg på i dag.

Dette er vinene du får smake:
• Cune Blanco 2007 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 103,-)
• Cune Rosado 2007 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 110,-)
• Viña Real Reserva 2001 (kun Horeca, kr 191,-)
• Imperial Reserva 2001 (bestillingsutvalg fra november, 247,-)
• Viña Real Gran Reserva 1998 (kun Horeca, kr 246,-)
• Contino Reserva 2004 (bestillingsutvalg fra november, 270,-)
• Imperial Gran Reserva 1998 (bestillingsutvalg fra november, 299,-)
 
+ Imperial Gran Reserva 1976 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 1 150,-)

è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 22. september 2008 kl. 18.00 - 21.00
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 15.09.08 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her