23. januar i Oslo - Jadot viser deg Burgund på sitt beste

Burgund er sammen med Bordeaux nordmenns desidert største favorittområder innen vin. Nå får du en sjelden mulighet til å smake topp viner fra Burgund, satt sammen med utsøkte retter.
Redaksjonen
04 Januar 2006 - 16:21

Brasserie Blanche i Oslo får i januar fint besøk fra en av Burgunds fremste produsenter - Louis Jadot. Denne kvelden får vi smake Jadots utvalg av utsøkte viner, perfekt matchet til fire franskinspirerte retter.

Maison Louis Jadot er en av Burgunds mest anerkjente produsenter og er en av de største vinmarkseierne i Côte d'Or. I Norge er Maison Louis Jadot en relativt ukjent produsent, men internasjonalt høster Jadot stor anerkjennelse både for sine rimelige og de mer eksklusive viner.

Huset ble grundlagt i 1859 og var ledet av Jadot familien frem til 1962. Perfeksjonist André Gagey overtok da styringen av firmaet og ledet huset videre mot nye høyder i over 30 år. I dag er det hans sønn Pierre Henry Gagey, som har overtatt styret.

Ledende vinjournalister regner Louis Jadot som en av de fremste i Burgund og vinene har vunnet store vintester over hele verden. Robert Parker har sagt at Jadot er "an extraordinary house where quality is the highest priority" mens Burgund ekspert Clive Coates mener at kvaliteten er helt utrolig.

En av nøkkelpersonene hos Jadot er vinmakeren Jacques Lardiere. Hans ønske er en minimal menneskelig påvirkning i produksjonen. Druene er på forhånd nøye håndsortert for kun å ta vare på de beste av dem. Gjæringen foregår under høye temperaturer og maserasjonen kan vare opp til én måned. Store årgangene får mellom 15-20 % ny eik, mindre år får opp til 50 %.

Jadot ønsker ingen egen "husstil" på sine viner, men derimot viner med kvalitet og stil fra "terroir". Jadots viner har lagringspotensial, flott struktur og er meget konsentrerte. Jadot har selv fire egne domener (totalt 42,25 ha) og med sine langtidsavtaler med andre vinmarkeiere produserer i dag Jadot hele 200 forskjellige vinmarks viner. Alle fra Burgund og alle med verdensberømt kvalitet.

Det er Nicolas Dewe, eksportsjef hos Jadot, som denne kvelden vil fortelle oss Jadots historie og viner. Foredraget holdes på engelsk.

Arrangementet er nå avholdt

Dette er vinene vi får smake denne kvelden:
 

MENY
Maison Jadot
Brasserie Blanche
23. januar 2006
*
Kråkebollesuppe med purreløk og syltet gulrot
Bourgogne Chardonnay "Couvent des Jacobins" 2000
**
Stekt havabbor med sitron og mandelsmør
Saint Aubin Blanc 1999
Mersault 1.er Cru Genevrieres 1999
***
Kylling Bourgognaise med rotgrønnsaker og sopp
Louis Jadot Beaujolais Villages 2003
Bourgogne Couvent des Jacobins 2001
Louis Jadot Santenay 2000
****
Créme Caramell
*
Kaffe
*

Arrangementet er nå avholdt

Tid: 23. januar 2006 kl. 19.00
Pris: kroner 875 inkl. mva
Sted: Brasserie Blanche, Josefines gate 23, 0351 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 230106. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 19.01.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her