23. januar i Oslo - Jadot viser deg Burgund på sitt beste

Burgund er sammen med Bordeaux nordmenns desidert største favorittområder innen vin. Nå får du en sjelden mulighet til å smake topp viner fra Burgund, satt sammen med utsøkte retter.
Redaksjonen
04 Januar 2006 - 17:21

Brasserie Blanche i Oslo får i januar fint besøk fra en av Burgunds fremste produsenter - Louis Jadot. Denne kvelden får vi smake Jadots utvalg av utsøkte viner, perfekt matchet til fire franskinspirerte retter.

Maison Louis Jadot er en av Burgunds mest anerkjente produsenter og er en av de største vinmarkseierne i Côte d'Or. I Norge er Maison Louis Jadot en relativt ukjent produsent, men internasjonalt høster Jadot stor anerkjennelse både for sine rimelige og de mer eksklusive viner.

Huset ble grundlagt i 1859 og var ledet av Jadot familien frem til 1962. Perfeksjonist André Gagey overtok da styringen av firmaet og ledet huset videre mot nye høyder i over 30 år. I dag er det hans sønn Pierre Henry Gagey, som har overtatt styret.

Ledende vinjournalister regner Louis Jadot som en av de fremste i Burgund og vinene har vunnet store vintester over hele verden. Robert Parker har sagt at Jadot er "an extraordinary house where quality is the highest priority" mens Burgund ekspert Clive Coates mener at kvaliteten er helt utrolig.

En av nøkkelpersonene hos Jadot er vinmakeren Jacques Lardiere. Hans ønske er en minimal menneskelig påvirkning i produksjonen. Druene er på forhånd nøye håndsortert for kun å ta vare på de beste av dem. Gjæringen foregår under høye temperaturer og maserasjonen kan vare opp til én måned. Store årgangene får mellom 15-20 % ny eik, mindre år får opp til 50 %.

Jadot ønsker ingen egen "husstil" på sine viner, men derimot viner med kvalitet og stil fra "terroir". Jadots viner har lagringspotensial, flott struktur og er meget konsentrerte. Jadot har selv fire egne domener (totalt 42,25 ha) og med sine langtidsavtaler med andre vinmarkeiere produserer i dag Jadot hele 200 forskjellige vinmarks viner. Alle fra Burgund og alle med verdensberømt kvalitet.

Det er Nicolas Dewe, eksportsjef hos Jadot, som denne kvelden vil fortelle oss Jadots historie og viner. Foredraget holdes på engelsk.

Arrangementet er nå avholdt

Dette er vinene vi får smake denne kvelden:
 

MENY
Maison Jadot
Brasserie Blanche
23. januar 2006
*
Kråkebollesuppe med purreløk og syltet gulrot
Bourgogne Chardonnay "Couvent des Jacobins" 2000
**
Stekt havabbor med sitron og mandelsmør
Saint Aubin Blanc 1999
Mersault 1.er Cru Genevrieres 1999
***
Kylling Bourgognaise med rotgrønnsaker og sopp
Louis Jadot Beaujolais Villages 2003
Bourgogne Couvent des Jacobins 2001
Louis Jadot Santenay 2000
****
Créme Caramell
*
Kaffe
*

Arrangementet er nå avholdt

Tid: 23. januar 2006 kl. 19.00
Pris: kroner 875 inkl. mva
Sted: Brasserie Blanche, Josefines gate 23, 0351 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 230106. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 19.01.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten
+
Godbiter i pollisten

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten

Disse to produsentene er ikke bare eksperter på bobler, men også denne fargen. Og vi snakker ikke om Champagne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne får rekesesongen en pangstart
+
Ukens vin

Med denne får rekesesongen en pangstart

Den er dessuten ekstra gunstig priset (satt ned en 50-lapp fra 8. mai), og byr derfor på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten
+
Godbiter i pollisten

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten

Disse to produsentene er ikke bare eksperter på bobler, men også denne fargen. Og vi snakker ikke om Champagne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne får rekesesongen en pangstart
+
Ukens vin

Med denne får rekesesongen en pangstart

Den er dessuten ekstra gunstig priset (satt ned en 50-lapp fra 8. mai), og byr derfor på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer vi pitabrød med en smak du garantert vil ha mer av
Dagens rett

I dag serverer vi pitabrød med en smak du garantert vil ha mer av

I dag fyller vi pitabrødet med godt krydret kjøtt på kreolsk vis. Krydderblandingen lager du selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her