24. april i Oslo - Klassisk eleganse fra Chablis

Bli med oss på vårens deiligste smaking av hele åtte viner fra J. Moreau & Fils, presentert av direktøren selv; Mme Pascale Brès.

Våren og sommeren nærmer seg med stormskritt, og hvordan bedre komme den i møte enn med en deilig smaking av viner fra den kjente chablisprodusenten J. Moreau & Fils. Selveste direktøren for selskapet - Mme Pascale Brés - kommer til Oslo og Trondheim for å presentere deres klassiske viner. Her får du smake viner som representerer Chablis på sitt beste - balanserte, elegante og komplekse viner med en fantastisk syrestruktur som gjør vinene meget lagringsdyktige.

Denne smakingen gjennomfører vi også i Trondheim 25. april . Les mer om smakingen her .

I 1814 møtte en ung bøkker ved navn Jean-Joseph Moreau datteren til en lokal vinbonde i Chablis, og giftermålet var snart et faktum. Likeså var etableringen av denne pionerbedriften i Chablis. I dag er J. Moreau & Fils en av de aller største produsentene i Chablis, samt blant de eldste og desidert største négociantene i området. Huset har holdt god kontakt gjennom flere tiår med de mer enn 50 vinbøndene som leverer druer til J. Moreau, og har innført strenge kontroller, spesielt under innhøstning og vinifikasjon. Det dyrkes druer på mer enn 300 forskjellige parseller som til sammen står for råvarene til husets spennende portefølje.

J. Moreau & Fils er en produsent som bevisst har valgt å fokusere på det typiske ved Chablis. Etter en nøye utvelgelse av druene som skal benyttes, tar Moreau alle forhåndsregler for å forhindre druemosten fra å oksidere og således klarer å bevare druenes friske aromaer. Mosten gjennomgår deretter fermentasjon på ståltanker i syv til ti dager. Mye av hemmeligheten bak J. Moreaus friske stil ligger i at vinen oppbevares på bunnfallet etter at den er ferdig gjæret - en prosess som kan variere i tid fra noen få måneder og helt opp til ett år - før den blir kjølt ned, filtrert og tappet på flasker. Selv om de fleste vinene fra området nytes unge, blir topp-cuvéene lagret på flaske i gjennomsnitt to år før de slippes på markedet. Ved lagring fremheves vinenes sekundære aromaer og den uttrykker sitt fulle potensial.

Gå våren og sommeren i møte, ta med deg dine gode venner og kolleger og smak eleganse fra J. Moreau & Fils - meld deg på nå!

Kurset er nå gjennomført

 
Dette er vinene vi skal smake denne kvelden:
 
 
 
 
 
• Chablis Réserve Cuvée Joyau 2000
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 200)
 
• Chablis Premier Cru Réserve Cuvée Joyau 2000
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 300)
 
• Chablis Grand Cru Réserve Cuvée Joyau 2000
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 500)

Kurset er nå gjennomført

Tid: 24. april 2006 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels Plass 2, 0154 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 240406 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 20.04.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .
 

 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Kommende kurs

Til toppen