24. juni i Oslo - Smak 11 toppviner fra Chablis

Bli med og smak noe av det beste Chablis har å by på i denne spennende smakingen.

Nå som våren er her og sommeren nærmer seg med stormskritt, er det perfekt å smake noe av det beste Frankrike har å by på av hvite viner.

Bli med og lær mer om Chablis og smak ikke mindre enn 11 toppviner i flere årganger fra noen av de mest berømte vinmarkene i verden.
 
Gå ikke glipp av denne elegante smakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Favorittområde
De første som dyrket vindruer i Chablis sies å være romerne, og det kalkholdige jordsmonnet skulle vise seg å gi viner med en umiskjennelig frisk mineralitet som vi nordmenn elsker.

I Chablis lages det vin i en rekke forskjellige stiler, og vinmarkenes beskaffenhet gir også svært mye til de enkelte vinene.
 
Derfor har man klassifisert de enkelte vinmarkene i fire kvalitetsgrupper; petit chablis, chablis, 1. cru chablis, og grand cru chablis som regnes for det ypperste av hva Chablis kan produsere.

Denne kvelden får du smake ikke mindre enn 11 viner fra dette området, deriblant en rekke årganger av 1. cru og grand cru-viner.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Pionér og naturtro
Noen av verdens mest berømte vinhus finner du i Chablis, og blant disse finner du J. Moreau & Fils.

Helt siden Jean-Joseph Moreau giftet seg med datteren til en lokal vinbonde i 1814, har vinhuset vært å regne som en av pionérene i området med sitt urokkelige fokus på kunnskap og teknologi.

Selv om huset alltid har vært innovative, har de samtidig holdt på det tradisjonelle ved å ikke lagre vinene sine på eikefat.

Vinene fremhever dermed druenes og jordsmonnets renhet og egenart på samme måte som de opprinnelige vinene fra området gjorde.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Moreau"> Les mer om J. Moreau & Fils her (klikk)
 
11 toppviner i flere årganger
Denne kvelden lærer du mer om et av verdens mest berømte vinområder, Chablis, og får selv smake hvor forskjellig uttrykk vinene fra dette området kan ha.

Du får smake ikke mindre enn 11 viner fra de enkelte vinmarkene i Chablis, hvorav flere årganger av så vel 1. cru som grand cru-viner.

Det er ingen ringere enn vinmakeren ved J. Moreau & Fils, Lucie Depuydt, som vil lede denne spennende smakingen.
 
Hun lærer deg mer om Chablis, vinstilene du kan finne her og leder deg gjennom en smaking av viner som representerer Chablis på sitt beste - balanserte, elegante og komplekse viner med en fantastisk syrestruktur som gjør vinene meget lagringsdyktige.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Gå våren og sommeren i møte, ta med deg dine gode venner og kolleger på denne smakingen.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• J. Moreau Chablis 1. cru Montmains 2008, ca pris 280,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• J. Moreau Chablis 1. cru Montmains 2007, ca pris 330,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• J. Moreau Chablis 1. cru Montmains 2006, ca pris 330,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 24. juni 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 13.06.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Historiske J. Moreau& Fils
I 1814 møtte en ung bøkker (tønnemaker) ved navn Jean-Joseph Moreau datteren til en lokal vinbonde i Chablis, og giftermålet var snart et faktum. Likeså var etableringen av denne pionerbedriften i Chablis.

I dag er J. Moreau & Fils en av de aller største produsentene i Chablis, samt blant de eldste og desidert største négociantene i området. Huset har holdt god kontakt gjennom flere tiår med de mer enn 50 vinbøndene som leverer druer til J. Moreau, og har innført strenge kontroller, spesielt under innhøstning og vinifikasjon.

Det dyrkes druer på mer enn 300 forskjellige parseller som til sammen står for råvarene til husets spennende portefølje.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på kurset her
 
Kompromissløs på kvalitet
J. Moreau & Fils er en produsent som bevisst har valgt å fokusere på det typiske ved Chablis.

Etter en nøye utvelgelse av druene som skal benyttes, tar Moreau alle forhåndsregler for å forhindre druemosten fra å oksidere og således klarer å bevare druenes friske aromaer. Mosten gjennomgår deretter fermentasjon på ståltanker i syv til ti dager.

Mye av hemmeligheten bak J. Moreaus friske stil ligger i at vinen oppbevares på bunnfallet etter at den er ferdig gjæret - en prosess som kan variere i tid fra noen få måneder og helt opp til ett år - før den blir kjølt ned, filtrert og tappet på flasker.
 
Selv om de fleste vinene fra området nytes unge, blir topp-cuvéene lagret på flaske i gjennomsnitt to år før de slippes på markedet. Ved lagring fremheves vinenes sekundære aromaer og den uttrykker sitt fulle potensial.

Les mer om J. Moreau & Fils i disse artiklene
 

Kommende kurs

Til toppen