Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

26. oktober i Oslo - Smak 11 utsøkte cognacer

Bli med på en enestående smaking av cognacer, hvor den eldste er hele 70 år gammel.
Redaksjonen
06 Oktober 2009 - 16:15

Langs bankene til den 380 kilometer lange elven Charente i sørvest Frankrike, ligger vinmarkene som gir råstoffet til et av verdens mest berømte brennevin, cognac.
 
Nå kan du lære mer om området, om hvordan cognac lages og smake ikke mindre enn 11 elegante cognacer sammen med en av Norges fremste eksperter på cognac, og kjellermesteren ved et av Norges mest populære cognachus.
 
Gå ikke glipp av denne spennende smakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Spennende nyskapninger
De senere årene har Cognac sett en bølge av nytenkning og innovasjon innen hva slags type cognacer som blir fremstilt. Ikke minst gjelder det fokuset man har hatt på såvel cognac brut (ikke tilsatt farge eller smak), som enkeltvinmarkscognacer.
 
Denne kvelden får du lære mer om de de forskjellige stilene og selv smake forskjell på dem i det vi får besøk fra et av de mest populære cognachusene i Norge - Bache-Gabrielsen.
 
100 år med tradisjoner
Det er ingen ringere enn kjellermester ved Bache-Gabrielsen, Jean Philippe Bergier, som sammen med vår egen Toralf Bølgen, besøker oss denne kvelden. De lærer deg mer om området Cognac, samt den fascinerende historien om det en gang lille cognachuset i Frankrike og hvordan de lager denne umåtelig populære drikken.

I 2005 kunne huset feire sine 100 år som cognacprodusent, og de siste årene har en rekke nye cognacer funnet veien til norske vinmonopolhyller fra dette spennende huset.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
11 cognacer og én spesialitet på én kveld
At nordmenn elsker cognac er ingen overdrivelse, og denne kvelden får du smake ikke mindre enn 11 cognacer samt én spesialitet fra Charente.
 
Her får du selv smake enkeltvinmarkscognacer, cognac brut, og Bølgen og Bergier sitt samarbeidsprosjekt rundt tre helt spesielle cognacer.
 
Du får også smake den tradisjonsrike Pineau de Charentes og vi avslutter kvelden med en cognac med en gjennomsnittsalder på godt over 70 år.

Foredraget vil bli holdt på norsk og engelsk.

Ta med deg dine gode kolleger og venner på en uforglemmelig smaking!
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Dette er hva du får smake denne kvelden:
 
• Bache-Gabrielsen Domaine Riffaud Single Estate, kr 445,- (80342, lanseres i basisutvalget november 2009)
 

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 26. oktober 2009 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 19.10.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Disse 1090 produktene kan du velge mellom fra fredag 5. mars

Kos deg med viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

UGB921-16x9.jpg
Godbiter i pollisten
Noe ekstra prisgunstig og solid til vinkjelleren.

Dette er et ypperlig alternativ når Burgund-pinot er for dyrt

En beaujolais fra en av de fremste cru-ene byr på fantastisk valuta for pengene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her