26. oktober i Oslo - Smak 11 utsøkte cognacer

Bli med på en enestående smaking av cognacer, hvor den eldste er hele 70 år gammel.
Redaksjonen
06 Oktober 2009 - 17:15

Langs bankene til den 380 kilometer lange elven Charente i sørvest Frankrike, ligger vinmarkene som gir råstoffet til et av verdens mest berømte brennevin, cognac.
 
Nå kan du lære mer om området, om hvordan cognac lages og smake ikke mindre enn 11 elegante cognacer sammen med en av Norges fremste eksperter på cognac, og kjellermesteren ved et av Norges mest populære cognachus.
 
Gå ikke glipp av denne spennende smakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Spennende nyskapninger
De senere årene har Cognac sett en bølge av nytenkning og innovasjon innen hva slags type cognacer som blir fremstilt. Ikke minst gjelder det fokuset man har hatt på såvel cognac brut (ikke tilsatt farge eller smak), som enkeltvinmarkscognacer.
 
Denne kvelden får du lære mer om de de forskjellige stilene og selv smake forskjell på dem i det vi får besøk fra et av de mest populære cognachusene i Norge - Bache-Gabrielsen.
 
100 år med tradisjoner
Det er ingen ringere enn kjellermester ved Bache-Gabrielsen, Jean Philippe Bergier, som sammen med vår egen Toralf Bølgen, besøker oss denne kvelden. De lærer deg mer om området Cognac, samt den fascinerende historien om det en gang lille cognachuset i Frankrike og hvordan de lager denne umåtelig populære drikken.

I 2005 kunne huset feire sine 100 år som cognacprodusent, og de siste årene har en rekke nye cognacer funnet veien til norske vinmonopolhyller fra dette spennende huset.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
11 cognacer og én spesialitet på én kveld
At nordmenn elsker cognac er ingen overdrivelse, og denne kvelden får du smake ikke mindre enn 11 cognacer samt én spesialitet fra Charente.
 
Her får du selv smake enkeltvinmarkscognacer, cognac brut, og Bølgen og Bergier sitt samarbeidsprosjekt rundt tre helt spesielle cognacer.
 
Du får også smake den tradisjonsrike Pineau de Charentes og vi avslutter kvelden med en cognac med en gjennomsnittsalder på godt over 70 år.

Foredraget vil bli holdt på norsk og engelsk.

Ta med deg dine gode kolleger og venner på en uforglemmelig smaking!
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Dette er hva du får smake denne kvelden:
 
• Bache-Gabrielsen Domaine Riffaud Single Estate, kr 445,- (80342, lanseres i basisutvalget november 2009)
 

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 26. oktober 2009 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 19.10.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her