Drikke
27. februar - Stor og eksklusiv barolosmaking

27. februar - Stor og eksklusiv barolosmaking

Gå ikke glipp av en unik smaking av elegante baroloer tilbake til 1980 sammen med selveste eierne av Marchesi di Barolo.
Redaksjonen
02 Februar 2012 - 01:59

Hjertet banker gjerne litt fortere i brystet på vinglade nordmenn i det man snakker om Italias fabelaktige viner, og få områder er vel så elsket som Piemontes elegante baroloer.  

Mandag 27. februar får vi besøk av selveste Anna og Ernesto Abbona, eierne av det rennomerte huset Marchesi di Barolo.

Sammen med deres vinmaker Nicolas Segura smaker vi hele 10 enestående viner denne kvelden, hvorav ikke mindre enn seks unike baroloer helt tilbake til 1980-årgangen.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

10 enestående viner og eldre baroloer

Vinene fra Barolo har en spesiell plass i manges hjerter, og Marchesi di Barolo har faktisk blitt trukket frem som skaperen av vinstilen som i dag bare går under navnet Barolo.

Denne kvelden får du selv smake hvordan denne klassiske vinen utvikler seg ved lagring, for vi skal nemlig smake hele tre årganger av husets toppvin Barolo Riserva - 2003, 1990 og 1980!

I tillegg smaker vi tre av Marchesi di Barolos historiske enkeltvinmarks-baroloer, Coste di Rose, Sarmassa og Cannubi.

Men Piemonte har jo så mye mer å by på, og Anna og Ernesto Abbona har derfor plukket ut to elegante barberaer, en dolcetto og en hvitvin til denne smakingen slik at du virkelig får oppleve Piemontes mange vinuttrykk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Eier og vinmaker

Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Anna og Ernesto Abbona, som er femte generasjon Abbona og eierene av vinhuset.

Sammen med sin vinmaker Nicolas Segura vil de gi deg en grundig innføring i Piemontes fabelaktige viner og spesialiteter, samt lede oss igjennom en smaking av kveldens herlige viner.

Foredraget blir holdt på engelsk.

 

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="MdiBarolo">Les mer om Marchesi di Barolo her

Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Marchesi di Barolo Gavi di Gavi 2009 (59379)

• Marchesi di Barolo Barolo Riserva 2003, kr 440,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Marchesi di Barolo Barolo Riserva 1990, kr 1 690,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Marchesi di Barolo Barolo Riserva 1980, kr 2 600,- (ikke tilgjengelig i Norge)

Meld deg på her (klikk)

Kurset er nå avholdt, men du kan finne mange spennende kurs på disse sidene.

Tid: Mandag 27. februar 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 19.02.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

5. generasjon og over 150 års ekspertise

Historien til dagens Marchesi di Barolo skriver seg tilbake 1806 og giftemålet mellom Markisen Giulia Vittorina Colbert du Maulévier og Markis Carlo Tancredi di Barolo.

Paret startet en rekke ambitiøse prosjekter for å hjelpe traktens befolkning, deriblant vindyrkning på familiens store eiendommer i Barolo. Huset har sågar blitt tildelt æren av å stått bak stilen for områdets viner av Cannon Domenico Massé i sin bok “Il Paese del Barolo”.

Etter markisens bortgang i 1864, fortsatte vinhuset som en veldedig organisasjon, Opera Pia Barolo, frem til Pietro Abbona mot slutten av århundret kjøpte eiendommen.

Den dag i dag er Marchesi di Barolo et familiedrevet og -eid selskap med femte generasjon Abbona, Anna og Ernesto.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Barolos beste vinmarker

I dag eier Marchesi di Barolo mer enn 130 vinmarker i Piemonte, og lager en rekke forskjellige viner slik som Barolo, Barbaresco, Nebbiolo d'Alba, Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba, Roero Arneis, Gavi, Moscato d'Asti og Brachetto d'Acqui.

En stor del av husets vinmarker har en optimal beliggenhet, og regnes som historiske enkeltvinmarker slik som Cannubi, Coste di Rose, Sarmassa, Serragrilli, Madonna di Como og Gavi di Gavi.

Dette gir Anna og Ernesto Abbona en unik mulighet til å fortsette familiens tradisjoner med å lage et bredt utvalg av Piemontes unike viner som de også har vunnet en rekke priser for.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du pærer fra hagen, skal du prøve denne ostekaken
Ukens kake
Ostekake med chévre og posjert pære

Har du pærer fra hagen, skal du prøve denne ostekaken

Med chevre i ostefyllet blir det en ekstra god smaksmatch.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vurderer du å bytte fra whisky til rom, er det nå du skal gjøre det
+
Tester
Nyheter whisky, rom og cognac spesialpol september 2021

Vurderer du å bytte fra whisky til rom, er det nå du skal gjøre det

For i september kan du få tak i noen virkelige perler. Men også whisky- og cognacelskerne er tilgodesett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt høysesong for cool-e viner
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt høysesong for cool-e viner

Initiativet til Dirk Niepoort har nå fått flere avleggere – alle i litersflasker - gjennom samarbeid med like cool-e produsenter fra andre områder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så mye smak kan du få ut av noen auberginer
Dagens rett
Fylte auberginer Bharwa Baingan

Så mye smak kan du få ut av noen auberginer

Det indiske kjøkken er det mest kreative når det kommer til å tilføre grønnsaksretter mye smak. Denne oppskriften er intet unntak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du pærer fra hagen, skal du prøve denne ostekaken
Ukens kake
Ostekake med chévre og posjert pære

Har du pærer fra hagen, skal du prøve denne ostekaken

Med chevre i ostefyllet blir det en ekstra god smaksmatch.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vurderer du å bytte fra whisky til rom, er det nå du skal gjøre det
+
Tester
Nyheter whisky, rom og cognac spesialpol september 2021

Vurderer du å bytte fra whisky til rom, er det nå du skal gjøre det

For i september kan du få tak i noen virkelige perler. Men også whisky- og cognacelskerne er tilgodesett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mandag er pastadag - du må prøve denne vrien
Dagens rett
Pasta med kjøttboller og frisk tomatsaus

Mandag er pastadag - du må prøve denne vrien

Pasta med tomatsaus er en norsk familiefavoritt. Prøv dagens oppskrift med hjemmelagede kjøttboller. Det bør bli suksess.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bruk søndagen til å fylle en kasserolle med alle høstens gode smaker
Dagens rett
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker Millecosedde som i Italia

Bruk søndagen til å fylle en kasserolle med alle høstens gode smaker

Selv om denne suppegryten er uten kjøtt, har den masser av gode smaker. Har du dyrket bønner selv, er det her du skal bruke dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Polenta bør oftere på menyen - lettvint, svært fleksibelt og ikke minst vanedannende
Dagens rett
Polenta med ragu av andelever

Polenta bør oftere på menyen - lettvint, svært fleksibelt og ikke minst vanedannende

Vi snakker rett og slett om maisgrøt som med noen får grep blir til den herligste middag. Her er det en saus med andelever. tomater og sopp, men det finnes et utall av andre løsninger om dette ikke frister.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt høysesong for cool-e viner
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt høysesong for cool-e viner

Initiativet til Dirk Niepoort har nå fått flere avleggere – alle i litersflasker - gjennom samarbeid med like cool-e produsenter fra andre områder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her