Drikke
27. februar - Stor og eksklusiv barolosmaking

27. februar - Stor og eksklusiv barolosmaking

Gå ikke glipp av en unik smaking av elegante baroloer tilbake til 1980 sammen med selveste eierne av Marchesi di Barolo.
Redaksjonen
02 Februar 2012 - 00:59

Hjertet banker gjerne litt fortere i brystet på vinglade nordmenn i det man snakker om Italias fabelaktige viner, og få områder er vel så elsket som Piemontes elegante baroloer.  

Mandag 27. februar får vi besøk av selveste Anna og Ernesto Abbona, eierne av det rennomerte huset Marchesi di Barolo.

Sammen med deres vinmaker Nicolas Segura smaker vi hele 10 enestående viner denne kvelden, hvorav ikke mindre enn seks unike baroloer helt tilbake til 1980-årgangen.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

10 enestående viner og eldre baroloer

Vinene fra Barolo har en spesiell plass i manges hjerter, og Marchesi di Barolo har faktisk blitt trukket frem som skaperen av vinstilen som i dag bare går under navnet Barolo.

Denne kvelden får du selv smake hvordan denne klassiske vinen utvikler seg ved lagring, for vi skal nemlig smake hele tre årganger av husets toppvin Barolo Riserva - 2003, 1990 og 1980!

I tillegg smaker vi tre av Marchesi di Barolos historiske enkeltvinmarks-baroloer, Coste di Rose, Sarmassa og Cannubi.

Men Piemonte har jo så mye mer å by på, og Anna og Ernesto Abbona har derfor plukket ut to elegante barberaer, en dolcetto og en hvitvin til denne smakingen slik at du virkelig får oppleve Piemontes mange vinuttrykk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Eier og vinmaker

Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Anna og Ernesto Abbona, som er femte generasjon Abbona og eierene av vinhuset.

Sammen med sin vinmaker Nicolas Segura vil de gi deg en grundig innføring i Piemontes fabelaktige viner og spesialiteter, samt lede oss igjennom en smaking av kveldens herlige viner.

Foredraget blir holdt på engelsk.

 

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="MdiBarolo">Les mer om Marchesi di Barolo her

Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Marchesi di Barolo Gavi di Gavi 2009 (59379)

• Marchesi di Barolo Barolo Riserva 2003, kr 440,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Marchesi di Barolo Barolo Riserva 1990, kr 1 690,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Marchesi di Barolo Barolo Riserva 1980, kr 2 600,- (ikke tilgjengelig i Norge)

Meld deg på her (klikk)

Kurset er nå avholdt, men du kan finne mange spennende kurs på disse sidene.

Tid: Mandag 27. februar 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 19.02.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

5. generasjon og over 150 års ekspertise

Historien til dagens Marchesi di Barolo skriver seg tilbake 1806 og giftemålet mellom Markisen Giulia Vittorina Colbert du Maulévier og Markis Carlo Tancredi di Barolo.

Paret startet en rekke ambitiøse prosjekter for å hjelpe traktens befolkning, deriblant vindyrkning på familiens store eiendommer i Barolo. Huset har sågar blitt tildelt æren av å stått bak stilen for områdets viner av Cannon Domenico Massé i sin bok “Il Paese del Barolo”.

Etter markisens bortgang i 1864, fortsatte vinhuset som en veldedig organisasjon, Opera Pia Barolo, frem til Pietro Abbona mot slutten av århundret kjøpte eiendommen.

Den dag i dag er Marchesi di Barolo et familiedrevet og -eid selskap med femte generasjon Abbona, Anna og Ernesto.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Barolos beste vinmarker

I dag eier Marchesi di Barolo mer enn 130 vinmarker i Piemonte, og lager en rekke forskjellige viner slik som Barolo, Barbaresco, Nebbiolo d'Alba, Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba, Roero Arneis, Gavi, Moscato d'Asti og Brachetto d'Acqui.

En stor del av husets vinmarker har en optimal beliggenhet, og regnes som historiske enkeltvinmarker slik som Cannubi, Coste di Rose, Sarmassa, Serragrilli, Madonna di Como og Gavi di Gavi.

Dette gir Anna og Ernesto Abbona en unik mulighet til å fortsette familiens tradisjoner med å lage et bredt utvalg av Piemontes unike viner som de også har vunnet en rekke priser for.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her