27. september i Oslo - Stor smaking av skotsk favorittwhisky

Sett av en kveld i whiskyens verden i det vi smaker 7 skotske whiskyer som har satt uforglemmelige spor, deriblant en svært sjelden 30 år gammel utgave.
Redaksjonen
02 September 2010 - 13:20

Er det noen som vet å sette pris på god whisky er det vel skottene.
 
Denne kvelden får du selv muligheten til å smake hvor forskjellig uttrykk dette skotske livets vann kan ha.
 
Gå ikke glipp av denne fabelaktige whiskysmakingen!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Blended, single malts og spesielle årganger
I dag er The Famous Grouse Finest Skottlands mest populære whisky, og gjennom dette kurset får du selv oppleve hvor elegante og kompleks denne whiskyen er gjennom en smaking av syv elegante whiskyer.
 
Vi får celebert besøk av ingen ringere enn Brand Heritage Director, Derek Brown, som vil holde kveldens kurs.
 
Han vil forklare deg mer om whiskyens spennende verden, om forskjellen mellom blended, blended malts, single malts og vintage malts i det vi smaker de forskjellige whiskyene.
 
Du får blant annet smake en egen whisky med et røkt Islay-preg laget spesielt for det Skandinaviske markedet.
 
Du får smake to av hovedwhiskyene i Famous Grouse, de 12 år gamle single malts fra destilleriene Macallan og Highland Park.
 
Vi avslutter kvelden med en riktig godbit for alle whiskyelskere, i det vi smaker deres meget eksklusive 30 år gamle maltwhisky, som er laget i et svært lite antall og med bruk av mye whisky modnet på sherryfat.
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Trendy og vill i 114 år
Det finnes en håndfull whiskyer som gjenkjennes over hele verden, og blant disse kan du uten tvil regne The Famous Grouse Finest.
 
Det var Matthew Gloag som i 1896 lanserte en egen whisky tiltenkt alle jegerne som hvert år kom til Perthshire i Skottland for å ta del i en av de mest trendy aktivitetene på den tiden, rypejakten.
 
Whiskyen som var en blanding av flere syv år gamle whiskyer, fikk da også navnet etter rypen, og The Grouse Brand ble raskt så populært at man føyde til "Famous" etter bare et par år.
 
Opp i gjennom årene har whiskyen også mottatt en rekke medaljer i internasjonale konkurranser.
 
 
Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med venner og kjente på en reise inn i whiskyens verden.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Whiskyene du får smake denne kvelden er:
 
The Black Grouse (56345) (Islay preg)
• The Famous Grouse Malt Whisky 30 år, limited edition, ca pris kr 3.000,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 27. september 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 19.09.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

 
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Retromat som er både hot og god
Dagens rett

Retromat som er både hot og god

Når kålruletter gis en asiatisk twist, blir de spesielt gode, som med denne feststemte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her