29. august 2011 i Oslo - Eksklusiv champagnemiddag

Alt ligger til rette for en perfekt kulinarisk opplevelse i det vi kombinerer unike champagner til en fantastisk femretters meny.
Redaksjonen
15 August 2011 - 17:11

Bli med på en eksklusiv champagne- og cognacmiddag og opplev hvorfor champagne er verdens beste vin til mat.
Denne kvelden får du oppleve noen av verdens mest ettertraktede viner i perfekt harmoni til en spesialkomponert femretters meny signert kjøkkensjefen ved Ekebergrestauranten.
 
Vi får besøk av ingen ringere enn Greve Audoin de Dampierre som i løpet av de siste 25 årene har etablert seg som et av de mest spennende, nye champagnehusene.
 
Gå ikke glipp av denne spennende middagen
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Kun det beste er godt nok
I mer enn 700 år har familien Dampierre hatt sterke bånd til Champagne og vært en av områdets mest innflytelsesrike familier.
 
I dag er det den karismatiske Audoin de Dampierre som er familiens overhode, og etter å ha jobbet i flere år som markedssjef for et større champagnehus, etablerte han sitt eget vinhus i 1983 med en urokkelig hovedregel - kvalitet i alle ledd.
 
Søken etter den perfekte munnfølelsen, elegante små bobler og en unik smak på sine champagner, har resultert i at druene som benyttes og parsellene de kommer fra er nøye utvalgt og kontrollert av Dampierre selv.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Gamle tradisjoner
Fokuset på kvalitet i alle ledd førte Dampierre til å bruke mye krefter på å finne den nøyaktig riktige designen for champagneetikettene, basert på historiske arkiv.
 
Men de har også hentet frem en annen metode fra historien, nemlig den gamle måten å sikre flasketoppene på og som de bruker på sine to toppviner. Hver enkelt champagnekork er sikret for hånd med snøre i stedet for de vanlige flasketoppene av ståltråd.
 
Denne kvelden får vi celebert besøk av selveste Comte Audoin de Dampierre selv.

Han lærer deg mer om området Champagne og dets spennende historie, samt leder oss gjennom vinene vi serverer til middagen. Du blir servert hele fem champagner under middagen og vi avslutter kvelden ikke mindre sterkt enn med Dampierres egen cognac.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Enestående middag med unike champagner
Det er Ekebergrestaurantens kjøkkensjef Tore Aspås som sammen med sine gode kolleger har komponert en helt spesiell femretters meny som passer perfekt til champagnene vi får servert denne kvelden.
 
Møt en av Frankrikes ledende vinpersonligheter i det vi smaker unike viner og nyter en førsteklasses middag.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig mat- og vinopplevelse.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 

Meny
 
Comte de Dampierre
Winemakers Dinner
-
Ekebergrestauranten
29. august 2011

*
Apéritif
Comte Audoin de Dampierre Grande Cuvée Brut Champagne
*
Petit pois-suppe med stekte kamskjell,
champagne og trøffelcrème
Comte Audoin de Dampierre Grande Cuvée Brut Champagne
**
Hitrakrabbe med syltet kantarell,
macadamianøtter og løyrom
Comte Audoin de Dampierre Cuvée des Ambassadeurs Brut Premier Cru
***
Hellefisk servert med nykål, bacon,
fennikel cruditée og beurre blanc
Comte
Audoin de Dampierre Cuvée des Ambassadeurs Blanc de Blancs Grand Cru
****
Kalvefilet med maiscrème, primører og steinsoppsjy
Comte
Audoin de Dampierre Family Reserve Grand Cru 2004
***
Fruktkurv av jorbær og bringebær
servert med hjemmelaget hvit ferskensorbet
Comte
Audoin de Dampierre Cuvée des Ambassadeurs Rosé
**
Cognac X.O. Comte Audoin de Dampierre
Kaffe
*

Dette er vinene du blir servert denne kvelden:
 
• Comte Audoin de Dampierre Grande Cuvée Brut Champagne, kr 299,90 (lanseres i november i Norge)
• Comte Audoin de Dampierre Cuvée des Ambassadeurs Blanc de Blancs Grand Cru, ca pris kr 399,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Comte Audoin de Dampierre Family Reserve Grand Cru 2004, kr 699,- (lanseres i november i Norge)
• Comte Audoin de Dampierre Cuvée des Ambassadeurs Rosé, ca pris kr 359,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
• Cognac X.O. Comte Audoin de Dampierre, ca pris kr 999,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
NB! Gi beskjed om eventuelle matallergier ved å markere dette tydelig i feltet "Annet" i påmeldingsskjemaet.
 
• Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: Mandag 29. august 2011 kl. 18.00 - 23.00
Pris: kroner 1145,- pr. person
Sted: Ekebergrestauranten (festsalen 2. etasje), Kongsveien 15, 0193 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melderdeg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 22.08.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her