3. juli - 10. juli i Italia - Barkurs i Toscana

I samarbeid med Leirskole for voksne arrangeres det i sommer barkurs i italienske Toscana med Jesper Lind. En fin anledning til å treffe likesinnede samt lære alt du trenger å vite om bar fra en av Norges for tiden mest innovative barpersonligheter. Blir
Redaksjonen
10 Juni 2004 - 09:50

Velkommen til Italia og Castello Porrona! Dette er en fasinerende middelalderborg, plassert på en åstopp i et bølgende toscansk landskap...

Her ligger alt til rette for god leirskolestemning, spennende drinker og god stemning!

Bar og drinker
Hvordan skal en Long Island egentlig smake? Hvordan lages egentlig en Gin&Tonic? Og hvilke drinker passer egentlig til hvilke anledninger? Dette er kurset for deg som ønsker å lære hvordan en god drink lages - kort sagt - kurset for den urbane livsnyter!

Kurset ledes av bareier Jesper Lind som står bak Cafe Con Bar, Fru Hagen, Rust og Bistro Brocante, og sist men ikke minst INTERNASJONALEN!

Jesper er kvalitetsbevisst og opptatt av stilrenhet. Han vil ta deg med på en reise gjennom basic brennevinskunnskap, drinktilbredelse med fokus på råvarene, baroppførsel, tips til dagen der på mm...For de som er med på barkurset vil det også være et mindre tillegg for ekskursjoner og noe råvarer.

Jesper figurer som dommer i flere barkonkurranser og sitter i flere ekspertpanel for smaksbedømming.

Gled deg til et spennende kurs, hvor evnen til livsnytelse settes høyt!

FAKTA OM ARRANGEMENTET
Vi skal til Castello Porrona, en gammel borg beliggende sydvest for Siena.

Du blir innkvartert i leiligheter som inneholder bad, soverom med enkle og doble senger, stue og velutstyrt kjøkken. Stedet holder høy standard, men du må nok regne med å dele bad med noen andre i leiligheten, og evt. soverom.

Det er ellers fellesarealer, gressplener, tennisbaner, treningsrom og svømmebasseng - og vi har hele stedet for oss selv! Du får servert frokost, og det er mulighet for å lage egen middag.

Dette er leirskole for voksne. Vi tilrettelegger en spennende ramme, men du må selv aktivt være med på å utforme både aktivitetene og miljøet. Målet er å skape en unik sommeropplevelse for deg - den beste ferien du har hatt noensinne! Dagen begynner med frokost, og deretter er det i 3-4 timer med ditt valgte kurs. Ettermiddagen er fri, og om kvelden leker du med nye og gamle venner, enten på egenhånd eller at vi slår oss sammen for felles aktiviteter eller middag i hagen.

Programmet:
Lørdagen er ankomstdag, med velkomstmiddag ved 8-9 tiden på kvelden. Søndag er bli-kjent-med-sted-og-hverandre-dag. Mandag til Fredag går kursene, med avslutningsmiddag fredag kveld. Lørdag er avreisedag og farvel.

Reisetips:
Innflyging er flere steder: Firenze, Roma, Pisa, Bologna og evt. Milano. Man må deretter komme seg til Siena med tog eller buss, alternativt plukke opp en bil og kjøre frem.

For ankomst til Leirskolen er det to alternativer: Vi kan komme og hente i Siena - men du må da evt. påregne litt venting ift. henting av flere etc. Eller som vi anbefaler - man går sammen om å leie bil.

Castello Porrona, som vi skal være på, ligger ca. 40 km sydvest for Siena.

Praktisk informasjon:
Vi anbefaler deltagerne å gå sammen om leiebiler både for tilreise og ekskursjoner. Når det nærmer seg avreise, vil du få tilgang til alle dine medreisendes emailer slik at man kan samorganisere dette!

Prisen er 5590,- og inkluderer overnatting, frokost, kurs og kursmateriale og leirskolepakken. For Barkurset vil det komme et mindre tillegg for alle basisvarene - ca. 500 NOK. Det vil også være mulig for deltagere på barkurset å betale tilsvarende for maten, og dermed kunne nyte godt av å ha et gourmetkurs med på turen! Den totale summen vil bli avgjort nærmere avreise ift. menyvalg. Depositum på kr 1500 betales senest en uke etter påmelding. Dette beløpet er en bindende andel av den totale betalingen. Dette beløpet fås ikke tilbake dersom du avbestiller senere, da beløpet allerede er overført til stedet du skal være på.

Gled deg til en strålende sommerferie!

Kurset er nå avholdt

Hvor: Castello Porrona
Når: 3. juli - 10. juli 2004
Pris: 5590,-
Påmeldingsfrist: Snarest mulig, men senest 2. juli 2004

Etter påmelding vil du snarlig høre fra oss og motta mer informasjon!

Foto: John Nordahl, Eva Brænd m. fl.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La laksen bli eplekjekk
Dagens rett

La laksen bli eplekjekk

En deilig lakserett med nydelig smak av eple er dagens fristende oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her