3. mai i Oslo - Smak italiensk raffinement i verdensklasse

Campania har vokst frem som et av Italias nye, spennende områder. Møt mannen bak noen av regionens aller beste viner og smak viner i stjerneklasse.
Redaksjonen
09 April 2010 - 16:50

Det lages en rekke fantastiske viner sør i Italia, og ett av kvalitesområdene fremst i rekken finner vi rundt Napoli, nærmere bestemt Campania.
Hele tre av Italias 36 områder med DOCG-klassifisering finner du her, og mye av æren for fremgangen må legges til vinhuset Mastroberardino.
 
Bli med i det vi får besøk av 10. generasjon vinmaker, Professor Piero Mastroberardino, som vil lære oss mer om området og ta oss med på en smaking av ikke mindre enn 10 unike viner.
 
Gå ikke glipp av denne supersmakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Toneangivende
Campania har gjennom historien vært preget av de forskjellige folkegruppene som bosatte seg i området og den vinkulturen de brakte med seg.
 
Gjennom flere tusen år har det blitt laget vin i dette området, men det er først i de siste årene de har fått den anerkjennelsen de har fortjent. Helt sentralt i dette har familien Mastroberardino stått, og det er i dag 10. generasjon som fører arven videre.
 
Mastroberardino var ved sin grunnleggelse i 1878 det første søritalienske vinhuset som ble etablert.
 
Familiens kjærlighet til området har vist seg gjennom deres målbevisste arbeid for å lage kvalitetsviner basert på lokale druer, tradisjoner og jordsmonn, og i 1993 fikk Campania endelig sin første DOCG-status gjennom Taurasi.
 
 
Kraft og eleganse
Det er den lokale druen aglianico som gir vinene fra Taurasi sin store kompleksitet og eleganse.
 
Familien Matroberardino har vært kjent for å lage utmerkede utgaver av nettopp denne vinen og de sammenliknes ofte med stilen du finner i toppviner fra Barolo.
 
Huset lager også sin egen toppvin fra dette området, en såkalt supercampanier, som på grunn av en blanding av noen prosent piedirosso kun tilkjennegis med en IGT-klassifisering.
 
Naturalis Historia som vinen heter, har derimot en lengre maserasjon enn Taurasiene og får dermed en større fylde, lengre ettersmak og mer tanniner.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Urolige forhold
Campania er til en stor grad preget av den aktive vulkanen Vesuv, og området rammes ofte av større og mindre jordskjelv.
 
Mastroberardino har heller ikke vært forskånet for dette, og fikk i 1980 ødelagt store deler av eiendommen. Dette gjorde at de kunne bygge opp et helt nytt produksjonsanlegg med det siste innen teknologi, noe som ikke minst har gitt et utslag på deres hvite viner.
 
Det kanskje mest kjente området som har blitt rammet av Vesuv er Pompeii, og Mastroberardino var det naturlige valget i det man skulle begynne å gjenskape vinmakingen fra dette historiske området.
 
I alt fem parseller i Pompeii er dyrket opp med samme beplantningssystem og med lokale druetyper som passer til området, og de første flaskene fra Villa dei Misteri ble lansert i 2001.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Celebert besøk og viner i verdensklasse
Det blir en spennende og lærerik kveld der du virkelig får lære Campania bedre å kjenne i det vi får besøk av professor Piero Mastroberardino.
 
Han vil gi deg en god innsikt i så vel området som de forskjellige vinstilene du kan finne, og du vil selv få smake ikke mindre enn 10 viner i løpet av kurset. Deriblant får du smake hele tre årganger av deres Radici Reserva DOCG.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Radici Taurasi DOCG 2005, ca pris kr 265,50 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Radici Taurasi Riserva DOCG 1998, ca pris kr 310,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Radici Taurasi Riserva DOCG 1997, ca pris kr 310,- (ikke tilgjengelig i Norge)

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
Arrangementet er nå fulltegnet, men du kan sette deg på venteliste ved å klikke på lenken over. Vi vil kontakte de på ventelisten så snart vi får ledige plasser.
 
 
Tid: 3. mai 2010 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 25.04.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her