3. mai i Oslo - Smak italiensk raffinement i verdensklasse

Campania har vokst frem som et av Italias nye, spennende områder. Møt mannen bak noen av regionens aller beste viner og smak viner i stjerneklasse.

Det lages en rekke fantastiske viner sør i Italia, og ett av kvalitesområdene fremst i rekken finner vi rundt Napoli, nærmere bestemt Campania.
Hele tre av Italias 36 områder med DOCG-klassifisering finner du her, og mye av æren for fremgangen må legges til vinhuset Mastroberardino.
 
Bli med i det vi får besøk av 10. generasjon vinmaker, Professor Piero Mastroberardino, som vil lære oss mer om området og ta oss med på en smaking av ikke mindre enn 10 unike viner.
 
Gå ikke glipp av denne supersmakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Toneangivende
Campania har gjennom historien vært preget av de forskjellige folkegruppene som bosatte seg i området og den vinkulturen de brakte med seg.
 
Gjennom flere tusen år har det blitt laget vin i dette området, men det er først i de siste årene de har fått den anerkjennelsen de har fortjent. Helt sentralt i dette har familien Mastroberardino stått, og det er i dag 10. generasjon som fører arven videre.
 
Mastroberardino var ved sin grunnleggelse i 1878 det første søritalienske vinhuset som ble etablert.
 
Familiens kjærlighet til området har vist seg gjennom deres målbevisste arbeid for å lage kvalitetsviner basert på lokale druer, tradisjoner og jordsmonn, og i 1993 fikk Campania endelig sin første DOCG-status gjennom Taurasi.
 
 
Kraft og eleganse
Det er den lokale druen aglianico som gir vinene fra Taurasi sin store kompleksitet og eleganse.
 
Familien Matroberardino har vært kjent for å lage utmerkede utgaver av nettopp denne vinen og de sammenliknes ofte med stilen du finner i toppviner fra Barolo.
 
Huset lager også sin egen toppvin fra dette området, en såkalt supercampanier, som på grunn av en blanding av noen prosent piedirosso kun tilkjennegis med en IGT-klassifisering.
 
Naturalis Historia som vinen heter, har derimot en lengre maserasjon enn Taurasiene og får dermed en større fylde, lengre ettersmak og mer tanniner.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Urolige forhold
Campania er til en stor grad preget av den aktive vulkanen Vesuv, og området rammes ofte av større og mindre jordskjelv.
 
Mastroberardino har heller ikke vært forskånet for dette, og fikk i 1980 ødelagt store deler av eiendommen. Dette gjorde at de kunne bygge opp et helt nytt produksjonsanlegg med det siste innen teknologi, noe som ikke minst har gitt et utslag på deres hvite viner.
 
Det kanskje mest kjente området som har blitt rammet av Vesuv er Pompeii, og Mastroberardino var det naturlige valget i det man skulle begynne å gjenskape vinmakingen fra dette historiske området.
 
I alt fem parseller i Pompeii er dyrket opp med samme beplantningssystem og med lokale druetyper som passer til området, og de første flaskene fra Villa dei Misteri ble lansert i 2001.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Celebert besøk og viner i verdensklasse
Det blir en spennende og lærerik kveld der du virkelig får lære Campania bedre å kjenne i det vi får besøk av professor Piero Mastroberardino.
 
Han vil gi deg en god innsikt i så vel området som de forskjellige vinstilene du kan finne, og du vil selv få smake ikke mindre enn 10 viner i løpet av kurset. Deriblant får du smake hele tre årganger av deres Radici Reserva DOCG.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Radici Taurasi DOCG 2005, ca pris kr 265,50 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Radici Taurasi Riserva DOCG 1998, ca pris kr 310,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Radici Taurasi Riserva DOCG 1997, ca pris kr 310,- (ikke tilgjengelig i Norge)

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
Arrangementet er nå fulltegnet, men du kan sette deg på venteliste ved å klikke på lenken over. Vi vil kontakte de på ventelisten så snart vi får ledige plasser.
 
 
Tid: 3. mai 2010 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 25.04.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Kommende kurs

Til toppen