30. august i Oslo - Verdens beste rieslinger

Du får selv oppleve verdens beste riesling i det vi smaker en rekke elegante viner tilbake til 1966 fra legendariske Kloster Eberbach.

Tyskland er arnestedet for noen av verdens beste viner og den ubestridte kongen blant vindruene er riesling.
 
Denne kvelden skal vi smake ni elegante viner fra Rheingaus mest berømte vinhus helt tilbake til 1966, deriblant vinen som i 2008 fikk utmerkelsen "Verdens beste riesling".
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Toppklasse siden 1136
Kloster Eberbach ble grunnlagt av den franske munken St. Bernard de Clairvaux i 1136, og det tok ikke lang tid før vinene fra klosterets vinmarker rundt Eltville i Rheingau fikk et veldig godt renommé.
 
Munkene tok med seg både vinkunster og vinranker fra sitt hjemlige Burgund, og i dag regnes huset som blant de eldste produsentene av pinot noir i verden.
 
Husets rykte for topp kvalitet har gjort at Kloster Eberbach har hatt en prominent stilling som vineiendommen til Hertugen av Nassau (1803-1866), den Prøyssiske konge og Tyske keiser (1866-1945) og har siden 1945 vært eiendommen til den føderale staten Hesse.
 
Middelalderklosteret har også vært brukt som innspillingssted for filmatiseringen av Umberto Ecos "Rosens navn".
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Verdens beste riesling
I dag eier Kloster Eberbach mer enn 500 hektar av Tysklands beste vinmarker, med blant annet legendariske områder som Steinberg, Baiken, Gehrn, Berg Schlossberg, Berg Roseneck, Berg Rottland, Marcobrunn, Höllenberg.
 
Selv med mer enn 900 års vinmakertradisjoner bak seg har ikke huset vært redd for å fornye seg, og har i dag Europas mest moderne vineri og vinkjeller - i tillegg til de tradisjonelle middelalderkjellerne.
 
Det er riesling som er den klart viktigste druen ved huset i dag, og i 2008 ble deres Rauenthal Baiken Riesling Eiswein 1991 kåret til verdens beste riesling av et internasjonalt panel i Canberra, Australia.
 
Dette er én av vinene du får smake på dette unike kurset.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Riesling i verdensklasse tilbake til 1966
Denne kvelden får du lære mer om et av verdens mest berømte vinområder, Rheingau, og får selv smake hvor forskjellig uttrykk riesling fra området kan ha.

Kloster Eberbach har en unik samling av eldre riesling, helt tilbake til 1700-tallet, og denne kvelden får du selv oppleve hvordan riesling utvikler seg over tid.
 
Blant kveldens ni viner, får du nemlig smake den elegante Rauenthal Baiken Riesling Auslese fra 1966!

Vi får besøk av ingen ringere enn direktøren for Kloster Eberbach, selveste Dieter Greiner, som vil lede denne spennende smakingen.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med deg venner og kjente på denne enestående smakingen.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Kloster Eberbach Rauenthal Baiken Riesling Auslese 1966, ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 1650,-
• Kloster Eberbach Rauenthal Baiken Riesling Eiswein 1991, ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 2000,- (Verdens beste riesling, 2008)

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 30. august 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 15.08.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer omglassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Kloster Eberbach

Kommende kurs

Til toppen