50 000 kroner til Lofotlam

Lofotlam har vunnet Bygdeutviklingsprisen for Nordland.

Kokker og mateksperter er begeistret for Lofotlam på grunn av høy kvalitet og spesiell aroma. Bedriften på Vestvågøy i Lofoten skal dermed også konkurrere om en nasjonal bygdeutviklingspris på 200 000 kroner.
 
Pionerarbeid nytter
I juryens begrunnelse heter det at initiativtakerne bak Lofotlam BA har bevist at pionerarbeid nytter. Deres visjon om å skape merkevaren Lofotlam er blitt en suksess.
 
Visjonære bønder
- Bak Lofotlam står initiativrike og visjonære bønder. Sammen med den lokale forsøksringen i Lofoten har de et sterkt ønske om å profilere de unike kvalitetene jordbruket i Lofoten representerer, skriver juryen.
 

Gode ambassadører
- Gjennom sitt engasjement og aktive formidling i ulike fagmiljøer og i media, er de gode ambassadører også for Lofoten som reisemål for matglade mennesker, heter det videre.
Lofotlam tok i 2006 gull i VM i kokkekunst i Luxembourg.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen