6. juni i Oslo - Opplev Deinhard på Ekebergrestauranten

Allerede den 6. juni er det duket for en herlig middag der Deinhards vinmaker Mattias Walter geleider oss gjennom produsentens flotte viner.
Redaksjonen
23 Mai 2005 - 11:58

Menyen til denne "Winemakers Dinner" er ennå ikke helt spikret, men vi tør så langt røpe at kveldens fire-retter vil stå høyt i gastronomiens tegn.

Vi må gå helt tilbake til 1. mai 1794 for å få med oss hele Deinhards historie. Denne dagen åpnet nemlig Johann Friedrich Deinhard sin vinhandel i Koblenz. Fra den dagen og frem til nå har sterk vilje og en urokkelig tro på egne produkter preget huset, og har således ført bedriften frem til å i dag være blant Tysklands ledende og prestisjefylte produsenter.

Helt fra selskapets begynnelse har Deinhard drevet med markedsføring av sine viner. Fra 1811 har huset utgitt årlige høstrapporter som fortalte om husets generelle utvikling, kvalitet og kvantitet på de forskjellige årgangene. Fra 1843 har Deinhard kunnet presentere sin egen musserende vin, en produksjon som på denne tiden var mer eller mindre ukjent i Tyskland. Den eldste bevarte flasken av musserende i Deinhards eie er fra 1879. Produksjonsmetoden for musserende vin utviklet seg utover 1800-tallet, og i 1892 la Deinhard om til den franske champagnemetoden.

I 1910 presenteres for første gang "Deinhard Lila" - en høykvalitets musserende vin med en tørr note. På 60-tallet er denne vinen Deinhards flaggskip da musserende vin ikke lenger regnes for å være et produkt kun for eliten men et produkt for alle samfunnslag.

I 1998 fusjonerte huset med Henkell & Söhnlein, som med sitt internasjonale renommé og sine kontakter presenterer Deinhards viner for et langt bredere publikum.

Vinene vi får servert til menyen denne kvelden er:
Deinhard Beerenauslese (37,5cl)
(ikke i salg i Norge - anslått pris er kr. 108,-)
Deinhard Pinot Blanc 2003
(ikke i salg i Norge - anslått pris er kr. 106,-)

MENY
Deinhard Winemakers Dinner
Ekebergrestauranten
6. juni 2005
*
Aperitiff
Deinhardt Lila Riesling, Brut
*
Ristede kamskjell på gulrot- og aprikos puré,
søt chili glaze og tat zoi
Deinhard Riesling Classic 2004
Deinhard Green Label Riesling 2004
**
Blåskjell nagé med ristet hellefisk og shitake
Deinhard Pinot Blanc 2003
Deinhard Pinot Gris 2003
***
Pannestekt breiflabb, utestekte orrechiette,
sauterte rotgrønnsaker og spinatsaus
Schloss Johannisberg Riesling Rotlack 2001
****
Krydderbakt "tarte tatin" med crumble og vaniljeis
Deinhard Beerenauslese
*****
Kaffe
*

Arrangementet er nå avholdt

Tid: 6. juni 2005 kl. 19.00 (til ca. 23.00)
Pris: kroner 895 inkl. mva
Sted: Ekebergrestauranten, Kongsveien 15, 0193 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 060605. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 03.06.05 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her