Nå som høstmørket har lagt seg, er det neppe noe som er deiligere enn å finne frem en flott rødvin og dele den med noen du er glad i eller med gode venner.
Â
Lær mer om den fantastiske drikken vi har i glasset med en av Norges fremste vineksperter.Â
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Â
Smak vin med en vinekspert
Det er ingen ringere enn en av Norges fremste vineksperter, Toralf Bølgen, som holder smakingen denne kvelden.
Â
Han lærer deg mer om noen av de mest berømte vinområdene i verden, og du får smake elegante viner som representerer hvert av områdene på en utmerket måte.
Â
Bølgen er tidligere Norsk mester for vinkelnere, er kjent fra restaurantene Bølgen & Moi, og har et rikt forfatterskap bak seg.
Â

Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Bolgen">
Toralf Bølgen og hans forfatterskap her (klikk).
Legendariske vinområder
Denne kvelden kommer Bølgen til å ta for seg noen av verdens mest berømte vinområder.
Â
Du får lære mer om de klassiske røde vinene fra områdene, om druene og deres opprinnelse, egenart og karakteristikk.
Â
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Â
Dette er vinene du får smake denne kvelden:

• Baron-Fuenté Tradition, Brut (42761)
Â
Ta med deg din kjære eller gode venner og unn dere en skikkelig førjulsgave med noen av høstens aller beste rødviner! Â
è Meld deg på her (klikk)
Â
Tid: 7. desember 2009 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
PÃ¥meldingen er bindende.
Â
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Â
Avbestillingsfrist: 30.11.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til
kurs@aperitif.no Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS
- klikk her.
Â
Â

| Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.  |
En mester innen vin
Toralf Bølgen er uten tvil en av Norges ledende vineksperter. Sammen med sin gode venn Trond Moi har han en rekke restauranter flere steder i landet under navnet Bølgen & Moi.
Â
Han er tidligere Norgesmester for Vinkelnere og har blant annet gitt ut den prisbelønnede boken Historien om Cognac, Calvados og Armagnac.
Â
Bølgen er også utnevnt til assisterende kjellermester hos Bache Gabrielsen, ved deltagelse i sammensetningen av hans egne cognacer: Cuvée Anna, Cuvée Maria og Cuvée Solène.
Â
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
Rikt forfatterskapVed siden av sitt virke som vinkelner og restaurantør, har Toralf Bølgen skrevet en rekke bøker om mat, vin og brennevin. For drøyt 2½ år siden lanserte han boken Bølgens Vin - for deg som vil nyte vin og lære litt mer om vinen du drikker.
Av andre bøker kan nevnes kokeboken Mat og Vin, den fantastiske boken Champagne - Diva og Dronning samt 100 viner og vinopplevelser.
Â
Høsten 2006 lanserte han sin store bok om
Fisk og vin i samarbeid med
Trond Moi og sine gode kolleger ved
Bølgen & Moi.
Â

Over bokens 380 sider får vi presentert 200 oppskrifter på fisk og skalldyr med tilhørende vinanbefalinger.
Â
Her blir alt fra abbor til ål tatt for seg og du bil finne såvel tradisjonelle som eksotiske retter i forskjellige vanskelighetsgrader. Dette er en flott bok for alle som er glade i noen av våre aller beste råvarer, nemlig fisk ogskalldyr.
Â
Finalist i Beste norske kokebok 2008Høsten 2008 kom den hittil siste kokeboken fra Bølgen & Moi -
Kjøtt & Vin. I sterk konkurranse fra mer enn 30 andre kokebøker ble den plukket ut som
en av fem finalister til Apéritif og Norli sin konkurranse
Beste norske kokebok 2008.
Â
Kjøtt & Vin gir deg 175 oppskrifter på det meste av det du kan tenke deg innen kjøtt, alle rettene kommer selvfølgelig med drikkeforslag satt av Bølgen.
Les mer om boken her.
Â
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her