7. juni i Oslo - Smak topp riesling fra Rheinhessen

Bli med på en fabelaktig smaking av 10 viner i det absolutte toppsjiktet i fra et av Tysklands mest spennende vinområder, Rheinhessen.
Redaksjonen
19 Mai 2010 - 04:11

Omsluttet av Rhinen på to sider, med Nahe mot vest og Pfalz lengre sør, finner du det spennende vinområdet Rheinhessen.
 
Denne kvelden får du selv oppleve noe av det ypperste området og Tyskland har å by på i det vi smaker 10 enestående rieslinger, så vel knusktørre som rike og komplekse eisweiner.
 
Gå ikke glipp av denne flotte vinsmakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Historisk gjenoppvåkning
Vinmaking har vært en del av kulturen her helt siden romernes tid, og området var tidligere et av de største vinområdene i hele Tyskland.
 
De senere årene er det kommet en rekke nye vinmakere som har revitalisert området og bragt det tilbake til fordums storhet.
 
Dyrkingen av riesling her kan spores tilbake til 1402, og selv om den ikke er den mest utbredte druetypen i området, gir den ofte intense viner på grunn av det nye fokuset på kvalitet og lavere avkastning.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Kvalitetsbevisst pionér
I byen Nackenheim finner vi familiebedriften Weingut Gunderloch, som siden Carl Gunderloch etablerte vinhuset i 1890, har vært å regne blant pionérene innen kvalitetsproduksjon i Rheinhessen.
 
I dag er det hans tipp-oldebarn, Agnes Hasselbach-Usinger, som driver huset sammen med sin mann Fritz Hasselbach som også er vinmakeren, og deres tre barn.
 
De bratte skråningene langs Rhinens bredd gir en perfekt eksponering til de 13 hektarene med vinmarker huset har, hvorav Gunderloch eier ikke mindre enn 80 prosent av det ettertraktede Rotenberg-området.
 
Gjennomsnittsalderen på vinrankene er på hele 25 år, og sammen med et bevisst lavt utbytte og en nitidig utvelgelse av optimalt modnede druer gjennom flere runder med plukking, gir dette viner med stor konsentrasjon. 
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
10 toppviner
Du får lære mer om et av Tysklands mest spennende områder denne kvelden, i det vi får besøk av Johannes Hasselbach som skal føre familietradisjonene videre.

Du får smake hele 10 viner som virkelig viser bredden i hva Rheinhessen kan by på og hvorfor området har blitt så mange vinkjenneres favoritt.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med gode venner og kolleger og hils sommeren velkommen.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Gunderloch Riesling Rothenberg Trocken 2007, kr 319,90 (Spesialbestilling fra importør)
• Gunderloch Riesling Rothenberg Grosses Gewächs 2008, kr 349,90 (Spesialbestilling fra importør)
• Gunderloch Nierstein Riesling Eiswein 2008, kr 249,90 (0,375, lanseres i bestillingsutvalget juli 2010)
• Gunderloch Riesling Nackenheim Rothenberg Auslese Goldlkapsel 2009, kr 259,90 (0,375, lanseres i bestillingsutvalget juli 2010)

è Meld deg på her - Kansellert (klikk)
Grunnet streik har vi dessverre sett oss nødt til å kansellere denne vinsmakingen.
 
Samtlige deltakere vil bli kreditert innbetalt kursavgift og kontaktet av redaksjonen.
 
 
Tid: 7. juni 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 30.05.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her