8 norske kokker i verdenstoppen – hun er en av dem
Foto: (Iris)

8 norske kokker i verdenstoppen – hun er en av dem

Av verdens 783 aller beste kokker er det i alt 8 fra Norge, ifølge Best Chef Awards 2025.
04 Oktober 2025 - 11:14

Best Chef Awards 2025 har gitt 8 norske kokker én og to kniver som betyr henholdsvis «excellent» og «world class».

Av de åtte er det kun én kvinne, Anika Madsen på Iris, Rosendal, men hun får i tillegg en «special award» for den spesielle «dining experience» hun og temaet på Iris tilbyr.  

Av de åtte har seks én, to eller tre Michelinstjerner. De to siste er Halvar Ellingsen, Kvitnes Gård og Ørjan Johannesen, Mirabelle, som begge er «runner-ups» for en stjerne – når Michelin finner veien til henholdsvis Sigerfjord og Bekkjarvik.

Tre kniver er det aller høyesthengende – «the best» og på topp her er Rasmus Munk på Alchemist – for andre år på rad. Danskene har i alt fem kokker som har fått tre kniver og er et uttrykk for dansk gastronomis utrolig sterke posisjon gjennom de siste to tiårene. Verdens nest beste kokk er Ana Ros på Hiša Franko i Kobarid, Slovenia. I denne toppkategorien er det litt høyere kvinnetetthet enn for kåringen som sådan.

Utvelgelsen er gjort av 572 kokker og 400 fagfolk fra ulike sektorer, inkludert matjournalistikk og gastronomi, og hele verden. 

Norske resultater finner du nedenfor

2 kniver = world class

Anika Madsen, Iris*, Rosendal

Andrea Selvaggini, Savage*, Oslo

Esben Holmboe Bang, Maaemo***, Oslo

Mikael Svensson, Kontrast**, Oslo

Svein Erik Renaa, RE-NAA***, Stavanger

 

1 kniv = excellent

Halvar Ellingsen, Kvitnes Gård, Sigerfjord

Ulrik Jepsen, À L'aise*, Oslo

Ørjan Johannesen, Mirabelle, Bekkjarvik

Se alle resultatene her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens beste bartender er Felice Capasso fra Nedre Løkka Cocktailbar

Han tok en sensasjonell seier i det som regnes som den aller mest prestisjefulle bartenderkonkurransen av alle, World Class Global Finals.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

8 norske kokker i verdenstoppen – hun er en av dem

Av verdens 783 aller beste kokker er det i alt 8 fra Norge, ifølge Best Chef Awards 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt helstekt kylling før
Dagens rett

Slik har du ikke smakt helstekt kylling før

Denne søndagen lager vi en middag som hele familien vil digge. Her er oppskrift på helstekt kylling med urter og mascarpone

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noe ekstra spennende til skalldyrbordet
Dagens rett
Kryddergratinert krabbe

Lag noe ekstra spennende til skalldyrbordet

Det smaksrike krabbekjøttet går godt sammen med andre intense smaker. Denne oppskriften må prøves til neste skalldyrfest.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Verdens beste bartender er Felice Capasso fra Nedre Løkka Cocktailbar

Han tok en sensasjonell seier i det som regnes som den aller mest prestisjefulle bartenderkonkurransen av alle, World Class Global Finals.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

8 norske kokker i verdenstoppen – hun er en av dem

Av verdens 783 aller beste kokker er det i alt 8 fra Norge, ifølge Best Chef Awards 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om vin: rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om vin: rødvin

Lær det grunnleggende om rødvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Kurset passer for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper. Dette er tredje og siste kurset i vår kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt helstekt kylling før
Dagens rett

Slik har du ikke smakt helstekt kylling før

Denne søndagen lager vi en middag som hele familien vil digge. Her er oppskrift på helstekt kylling med urter og mascarpone

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her