Best Chef Awards 2025 har gitt 8 norske kokker én og to kniver som betyr henholdsvis «excellent» og «world class».
Av de åtte er det kun én kvinne, Anika Madsen på Iris, Rosendal, men hun får i tillegg en «special award» for den spesielle «dining experience» hun og temaet på Iris tilbyr.
Av de åtte har seks én, to eller tre Michelinstjerner. De to siste er Halvar Ellingsen, Kvitnes Gård og Ørjan Johannesen, Mirabelle, som begge er «runner-ups» for en stjerne – når Michelin finner veien til henholdsvis Sigerfjord og Bekkjarvik.
Tre kniver er det aller høyesthengende – «the best» og på topp her er Rasmus Munk på Alchemist – for andre år på rad. Danskene har i alt fem kokker som har fått tre kniver og er et uttrykk for dansk gastronomis utrolig sterke posisjon gjennom de siste to tiårene. Verdens nest beste kokk er Ana Ros på Hiša Franko i Kobarid, Slovenia. I denne toppkategorien er det litt høyere kvinnetetthet enn for kåringen som sådan.
Utvelgelsen er gjort av 572 kokker og 400 fagfolk fra ulike sektorer, inkludert matjournalistikk og gastronomi, og hele verden.
Norske resultater finner du nedenfor
2 kniver = world class
Anika Madsen, Iris*, Rosendal
Andrea Selvaggini, Savage*, Oslo
Esben Holmboe Bang, Maaemo***, Oslo
Mikael Svensson, Kontrast**, Oslo
Svein Erik Renaa, RE-NAA***, Stavanger
1 kniv = excellent
Halvar Ellingsen, Kvitnes Gård, Sigerfjord
Ulrik Jepsen, À L'aise*, Oslo
Ørjan Johannesen, Mirabelle, Bekkjarvik