À L'aise i Oslo kåret til Nordens beste restaurant

À L'aise i Oslo kåret til Nordens beste restaurant

À L'aise fikk ikke bare en Michelinstjerne i fjor, men hevder seg også i den nordiske restauranteliten.
12 Juni 2024 - 10:09

Nordic Prize er siden 2009 en årlig kåring av Nordens beste restaurant. 

Det er tredje årets på rad at en norsk restaurant vinner prisen, i fjor var det Hot Shop og året før Speilsalen. i 2019 gikk prisen til Re-Naa, i 2015 og 2012 var det Maaemo, så av i alt 15 utdelinger, har Norge sikret topplassering seks ganger. 

A l'aise betyr avslappet/komfortabel på fransk og avslappet eleganse preger da også hele restaurantopplevelsen. Foto: A l'aise

À L'aise konkurrerte i årets utdeling mot noen av de beste restaurantene i Norden, hvor de andre finalistene var OX (Island), Vollmers (Sverige), Oké (Danmark) og VÅR (Finland).

Juryens begrunnelse for valget:

«À L'aise imponerte juryen med sin gjennomførte filosofi og klassiske matopplevelse. Restauranten tilbyr en tydelig strategi som gjennomsyrer hele måltidet. Anderetten ble spesielt fremhevet som en strålende servering på et svært høyt nivå, og det var ingen dårlige eller svake retter å spore på vår nominasjonsmiddag. Klassiske innslag som andepressen, ostevognen og champagnevognen bidrar til en opplevelse som sjelden ses i dag. Det er befriende å oppleve klassisk filosofi og håndverk utført på en imøtekommende og svært god måte. En fin balanse til de nye, nordiske og mer uformelle topprestaurantene som vokser frem.

Vinmenyen på À L'aise er klassisk, og servicen er gjennomgående god. Personalet er kompetent og til stede gjennom hele måltidet. Ulriks engasjement ved bordet er spesielt imponerende, med en tydelig tanke bak alle valg og retter som serveres. Juryen konkluderer med at À L'aise leverer en totalopplevelse av svært høy kvalitet og har etablert seg helt i toppsjiktet blant gode restauranter i Norden.»

Bak À L'aise står danske Ulrik Jebsen og Mia Hvidberg.

Og bak prisen Nordic Prize står danske Bent Christensen og Arne Ronold i magasinet Vinforum.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her