Ære til to norske produkter

To norske produkter har fått Superior Taste Award 2008.

Juryen i International Taste & Quality Institute - iTQi - er satt sammen av kokker, sommelierer og medlemmer av europeiske kulinariske organisasjoner. I 2008 har medlemmene smakt over 700 produkter fra 57 forskjellige land.
 
Snøfrisk og oljer
To norske produsenter fikk pris for sine produkter. Det var Tine med Snøfrisk og Napro Pharma for tre forskjellige fiskeoljer med forskjellig smakstilsetninger.
 
Begge selskapene har nå lov til å bruke prisen i markedsføring av produktene, som for eksempel ved å trykke logoen på forpakningene.
 
Uavhengig
iTQi er en uavhengig organisasjon som ble stiftet av Louis Frère og Christian De Bauw I 2004. Hensikten er å promotere de produktene på markedet som smaker aller best.
 
Blindtestes
Alle produktene som deltar blir blindtestet. Etter flere forskjellige kriterier får produktene som testes en prosentsum. Produkter som får en sum mellom 70 og 80 prosent får betegnelsen god smak.
 
Produkter som lander på en sum mellom 80 og 90 får betegnelsen bemerkelsesverdig smak, mens produkter med 90 eller flere poeng får betegnelsen eksepsjonell smak.
 
De norske produktene fikk mellom 70 og 80 prosent, og dermed betegnelsen god smak.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen