Dagens rett

Grønnsakgryte med linser, sopp og spinat

Du blir overrasket over hvor mye smak det er i en slik grønnsaksgryte
Foto: (haoliang)

Du blir overrasket over hvor mye smak det er i en slik grønnsaksgryte

Ikke er det noen fancy råvarer heller, bare det du til vanlig har for hånden. Med denne retten til middag, innfrir du også nyttårsforsettet om å spise mer grønt.
Aase E. Jacobsen
29 Januar 2020 - 02:00

Denne retten er faktisk vegansk, om det skulle bety noe.  Aller viktigst er at den smaker godt, er nærmest umulig å mislykkes med og koster svært lite. Med det beste brødet ved siden av - og selvsagt godt selskap - er du i himmelen.

Se våre andre vegetaroppskrifter 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Grønnsakgryte med linser, sopp og spinat

Grønnsakgryte med linser, sopp og spinat

Fremgangsmåte

Finhakk, hvitløk, sjalottløk. Vask og kutt sjampinjong i skiver. Skrell og del gulrøttene på langs i to og deretter i fire. Vask og del potetene i to.

Varm olje i en gryte ved middels varme. Tilsett sjampinjong og stek til myk. Ta opp og legg på en tallerken mens du steker hvitløk og sjalottløk myk. Tilsett gulrøtter og la steke med i 4-5 minutter. Ha i potetene og linsene. Rør rundt noen minutter.

Tilsett så grønnsakskraften og timian, rør rundt og kok opp. La småkoke i 15-20 minutter til alt er mørt.

Smak til med salt og pepper og ha i spinaten. Varm opp mens du rører.  Hell litt ekstra god olivenolje og server med en gang med godt brød.

Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette får du servert på verdens beste bar
+

Dette får du servert på verdens beste bar

Fem år etter at baren åpnet, plasserte Handshake Speakeasy i Mexico by seg på toppen av World’s 50 Best Bars-listen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Riojakupp til 189,90
+
Ukens vin

Riojakupp til 189,90

Myk og saftig med god konsentrasjon og moderat eikepreg er den moderne tilnærmingen til Rioja. Denne er dessuten godt priset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik havnet japansk gatemat innendørs
+

Slik havnet japansk gatemat innendørs

Over hele verden hentes arven fra den enkle gatematen fram, ofte retter som spises med hendene stående, eller på enkle serveringssteder. Men med noen unntak nytes japansk gatemat fortsatt innendørs.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når Mont d’Or kommer på bordet, må du ha vin fra Jura i glasset
+
Godbiter i pollisten

Når Mont d’Or kommer på bordet, må du ha vin fra Jura i glasset

Og når ost og vin kommer fra samme område, må det bli en match i himmelen. Her får du forslag som dekker hele spekteret av preferanser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette får du servert på verdens beste bar
+

Dette får du servert på verdens beste bar

Fem år etter at baren åpnet, plasserte Handshake Speakeasy i Mexico by seg på toppen av World’s 50 Best Bars-listen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Riojakupp til 189,90
+
Ukens vin

Riojakupp til 189,90

Myk og saftig med god konsentrasjon og moderat eikepreg er den moderne tilnærmingen til Rioja. Denne er dessuten godt priset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Endelig på norsk - en kokebok fra Palestinas kjøkken
Dagens rett

Endelig på norsk - en kokebok fra Palestinas kjøkken

Denne kokeboka inspirerte til å bruke de usprøytede bladene på en vinplante, men du kommer langt med grønnkål fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt sølv i nordisk til Nikolai Haram Svolte

Den norske kandidaten i finalen i Nordisk mesterskap for vinkelnere ble slått hårfint av svenske Martin Mortenson.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker
Matkurs og vinkurs
Winedinner 21. november i Asker

Få plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker

Denne kvelden vil du ikke gå glipp av! Er du i tvil? Ta en titt på menyen og se selv. Med et begrenset antall plasser, gjelder det å være rask for å sikre deg plass.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik havnet japansk gatemat innendørs
+

Slik havnet japansk gatemat innendørs

Over hele verden hentes arven fra den enkle gatematen fram, ofte retter som spises med hendene stående, eller på enkle serveringssteder. Men med noen unntak nytes japansk gatemat fortsatt innendørs.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her