Alle elsker denne drinken

Alle elsker denne drinken

Margarita med jordbær er sommerdrink nummer én for mange. Oppskriften er såre enkel.

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Med den store tilgangen på solmodne jordbær som er akkurat nå, blir også denne drinken så god som den overhodet kan bli. Ingen i hele verden har så gode jordbær som her i Norge.

Nordmenns favorittdrink

Men den andre hovedingrediensen i en margarita, må vi utenlands for å finne. Og agavebasert brennevin, som tequila og mezcal er skikkelig i vinden om dagen. Sprittypene har i de siste årene vært blant bartendernes favoritter, og nordmenns favoritt med slikt brennevin er utvilsomt jordbærmargarita.

Vi har mange andre drinkoppskrifter med jordbær

Den eksakte opprinnelsen til margarita er ukjent. En av det første historiene er fra restauranten Rancho La Gloria mellom Tijuana og Rosarito, Mexico. Eieren het Carlos Herrera og året var 1938. Historien sier at den var laget til en kjent gjest, den tidligere Broadway-danseren Marjorie King.

Egentlig het den Daisy

Bartenderen som skal ha laget den, Albert Hernandez, gjorde senere drinken populær i San Diego, siden eieren av restauranten La Plaza i La Jolla ofte besøkte Mexico og kjente Hernandez godt.

Prøv andre vrier på margarita

Det finnes en rekke andre historier om hvem som fikk den servert først, alt fra døtre av tyske ambassadører i Mexico, via den meksikanske «showgirl» Rita de la Rosa til sangeren Peggy (Margareth) Lee. Fransisco Morales som emigrerte til USA for jobbe som melkemann i 25 år skal imidlertid sitte på den sikreste kilden til når drinken ble laget første gang.

Uansett er drinken en enkel variasjon over en amerikansk drinktype ved navn Daisy. Forskjellen er rett og slett at brandyen er byttet ut med tequila og glasset har fått den umiskjennelige saltkanten.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender . Les mer om det lengre ned på siden.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Jordbærmargarita

Antall porsjoner

1

Ingredienser

Fremgangsmåte

Knus jordbærene i en shaker. Tilsett de øvrige ingrediensene og isbiter. Rist godt og sil over i et avkjølt cocktailglass som er dyppet i fint salt.

Tips: 1
Du kan også servere drinken over isbiter i et rocksglass. Saltkanten må med her også.
 
Tips 2:
Bruk litt agavesirup dersom du ønsker drinken litt søtere. Da bytter den navn til Tommys Margarita og er en populær drink fra Tommy Restaurant i San Fransisco, USA. Den serveres da på amerikansk maner med rocksglass og isbiter.
 
Tips 3:
For at saltet skal sitte, kan du gni litt lime langs glasskanten før du dypper glasset i saltet.
 

Sendt inn av

Foto: Sentralen as

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen