Alt om lutefisk

Her finner alt du behøver å vite for å lykkes med lutefisken og med tilbehøret. Selvfølgelig gir vi deg råd om hva du skal drikke til. Du kan også følge Apéritifs videokjøkken og lære av mesterkokken Ole Martin Alfsen. Mengder av oppskrifter og artikler v
Redaksjonen
18 Desember 2008 - 18:00

Lag lutefisk med Apéritifs videokjøkken
Ole Martin Alfsen fra Kulinarisk Akademi, også kjent fra TV-ruta, tar deg gjennom de viktige trinnene for at lutefisken skal bli helt perfekt.
 
Selvfølgelig gir han deg de beste tipsene på hvordan du lager det beste tilbehøret til delikatessen også.
 
Artikler om lutefisk
 
Når Halvor Hansen behandler tørrfisk er det med respekt og kjærlighet, og en stor porsjon begeistring. Han mener tørrfisk burde være en turistattraksjon!
 
Vær på vakt når butikken annonserer med ekte lutefisk. For det er slett ikke sikkert fiskedisken byr på ekte vare.
 
Om du fortrekker lutefisken fast eller godt skjelvende, er en smakssak. Her har du masser av tips til hvordan du skal lykkes og om hva du skal drikke til.

Hvilken lutefisk du velger, sammen med dets tilbehør, får også betydning for drikkefølget.
 
Tørrfisken har potensial til å bli den nye store kultfisken når den nå er tilgjengelig i klar-til-bruk-format.

Ringerikserter fikk i 2004 sin velfortjente opprinnelsesbeskyttelse. Denne ertesorten er Norges eldste jordbruksvare som fremdeles dyrkes. På Ringerike er den fortsatt fast tilbehør til bondekost som lutefisk og rakefisk, men er klar for nye partnere.
 
Det er tid for lutefisk, og skulle du være så uheldig å ikke like denne skjelvende delikatessen, har vi en genial løsning for deg.

Charles Tjessem gir deg her en komplett oppskrift på lutefisk av klippfisk.

Sjekk ut vår store test av juleøl og inviter familie og venner til stort lutefisklag. Anbefalinger til deilig akevitt som passer lutefisken følger selvsagt med.
 
Rester av lutefisk kan tillages i luftige former og forføre selv den mest innbitte lutefiskhater.

Hovedattraksjonen ved City Bistro i Stavanger lages i kjelleren til innehaver Gunnar J. Trettenes' barndomshjem på Voss: Lutanakke.

Kanskje lutefisk skjult i lefse er tingen for den som mister motet ved synet av den skjelvende delikatesse.

Oppskrifter
 
 
Drikke til lutefisk
 
Hvilken lutefisk du velger, sammen med dets tilbehør, får også betydning for drikkefølget.
Mens nordmenn først og fremst sverger til den fatlagrede brune akevitten, står Aalborg Taffel Akvavit alene for 15 prosent av all sprit som omsettes i Danmark.

Sjekk ut Apéritifs juleøltester

Sjekk ut Apéritifs tester av akevitt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester
Dagens rett

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester

Meksikanskinspirert mat er mer populært enn noen gang. Denne oppskriften er super når du har dårlig tid, men vil lage mest mulig fra bunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her