Apéritif inviterer til Norges største vinmesse - All verdens vin

Sett av søndag 19. september. Da er det igjen duket for Norges største vinmesse i Oslo Spektrum. Her kan du smake flere tusen forskjellige viner og møte produsenter fra hele verden. Og selvfølgelig er det Apéritif som arrangerer All verdens vin. Gled deg.
Redaksjonen
28 Mai 2004 - 14:58

Vi gjentar suksessen fra 2003. Denne dagen kan du velge å vrake blant flere tusen forskjellige produkter og smake deg frem til dine favoritter. Siden Vinmonopolet denne måneden slipper en rekke nye produkter, vil Apéritif selvfølgelig gi deg riklig anledning til å smake på godbitene. Mange utstillere står klar til å vise deg sin portefølje og gi deg en grundig orientering hvis du ønsker det. Du møter også produsenter fra hele vinverdenen, og de øser mer enn gjerne av sin lokalkunnskap. Dette er vinmessen både for den som kan en del om vin og for den som nylig har oppdaget at vin er noe langt mer enn alkohol.

Messen er åpen for alle!
 
All Verdens Vin kan du oppleve:
w smake flere tusen forskjellige viner
w møte produsenter fra hele verden
w snakke med og få informasjon fra Norges vinimportører
w smake nyheter
w vinkurs
w show og andre utstilleraktiviteter
w stor finale i oppskriftskonkurranse med kveite. Premien er en tur for to til Chile.

Program under vinmessen:
w Lær å smake vin med Toralf Bølgen kl. 15.00
Toralf Bølgen er innehaver av restauranthuset Bølgen & Moi og er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker.

w Kokkekamp - finalister i oppskriftskonkurranse kl. 17.00
Finalistene med hver sin kokk fra Gastronomisk Institutt kjemper om beste hovedrett med kveite der vinneren får en tur for to til Chile og vinprodusenten Viña La Rosa.
Her finner du de to finalistene.

w Hvordan kombinere mat og vin "fisk og vin" kl. 18.30
Ole Martin Alfsen, kokk og vinkelner fra Gastronomisk Institutt, gir deg de grunnleggende prinsippene for en vellykket mat- og vinmatch.

Inngangsbilletten koster kroner 150 og inkluderer 10 smakebonger.
Flere bonghefter kan om ønskelig kjøpes for kroner 100.
Åpningstid vil være fra kl. 13-21.
NB! Aldersgrense: 20 år.

Overnatting
Det kan tilbys overnatting på Radisson SAS Plaza Hotel. Hotellet har perfekt beliggenhet - rett ved siden av Oslo Spektrum og Oslo Sentralstasjon. Hotellet har 2 restauranter, 2 barer, swimming pool og 673 rom.

I forbindelse med All Verdens Vin har vi følgende tilbud på Radisson SAS Plaza Hotel:
w Enkeltrom, stor frokostbuffet, 3 retters middag i restaurant Gaio kr. 1.445,- pr. pers.

w Dobbeltrom, stor frokostbuffet, 3 retters middag i restaurant Gaio kr. 2.045,- for 2 pers.

For booking: send en mail til katrin@npgmesse.no eller fax +47 23 23 41 01.

Morsom oppskriftskonkurranse med kveite
Send oss din beste oppskrift med kveite og vinn tur for to personer til vingården Viña La Rosa i Chile. Spennende finale med kokkekamp i Oslo Spektrum under messen All verdens vin 19. september.

Det er VG Nett og aperitif.no i samarbeid med Gastronomisk Institutt og Eksportutvalget for fisk som arrangerer oppskriftskonkurransen. En jury bestående av blant annet landlagskokker plukker ut to finalister. De møtes til kokkekamp i Oslo Spektrum under messen All verdens vin 19. september.

De skal imidlertid ikke kjempe alene. Med seg får de hver sin superkokk fra Gastronomisk Institutt. En meget kompetent jury kårer den beste kveiteoppskriften og sender dermed vinneren med følge til vingården Viña La Rosa i Chile.

Her kan du lese mer om konkurransen som også du kan melde deg på!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her