Apéritif inviterer til Norges største vinmesse - All verdens vin

Sett av søndag 19. september. Da er det igjen duket for Norges største vinmesse i Oslo Spektrum. Her kan du smake flere tusen forskjellige viner og møte produsenter fra hele verden. Og selvfølgelig er det Apéritif som arrangerer All verdens vin. Gled deg.
Redaksjonen
28 Mai 2004 - 14:58

Vi gjentar suksessen fra 2003. Denne dagen kan du velge å vrake blant flere tusen forskjellige produkter og smake deg frem til dine favoritter. Siden Vinmonopolet denne måneden slipper en rekke nye produkter, vil Apéritif selvfølgelig gi deg riklig anledning til å smake på godbitene. Mange utstillere står klar til å vise deg sin portefølje og gi deg en grundig orientering hvis du ønsker det. Du møter også produsenter fra hele vinverdenen, og de øser mer enn gjerne av sin lokalkunnskap. Dette er vinmessen både for den som kan en del om vin og for den som nylig har oppdaget at vin er noe langt mer enn alkohol.

Messen er åpen for alle!
 
All Verdens Vin kan du oppleve:
w smake flere tusen forskjellige viner
w møte produsenter fra hele verden
w snakke med og få informasjon fra Norges vinimportører
w smake nyheter
w vinkurs
w show og andre utstilleraktiviteter
w stor finale i oppskriftskonkurranse med kveite. Premien er en tur for to til Chile.

Program under vinmessen:
w Lær å smake vin med Toralf Bølgen kl. 15.00
Toralf Bølgen er innehaver av restauranthuset Bølgen & Moi og er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker.

w Kokkekamp - finalister i oppskriftskonkurranse kl. 17.00
Finalistene med hver sin kokk fra Gastronomisk Institutt kjemper om beste hovedrett med kveite der vinneren får en tur for to til Chile og vinprodusenten Viña La Rosa.
Her finner du de to finalistene.

w Hvordan kombinere mat og vin "fisk og vin" kl. 18.30
Ole Martin Alfsen, kokk og vinkelner fra Gastronomisk Institutt, gir deg de grunnleggende prinsippene for en vellykket mat- og vinmatch.

Inngangsbilletten koster kroner 150 og inkluderer 10 smakebonger.
Flere bonghefter kan om ønskelig kjøpes for kroner 100.
Åpningstid vil være fra kl. 13-21.
NB! Aldersgrense: 20 år.

Overnatting
Det kan tilbys overnatting på Radisson SAS Plaza Hotel. Hotellet har perfekt beliggenhet - rett ved siden av Oslo Spektrum og Oslo Sentralstasjon. Hotellet har 2 restauranter, 2 barer, swimming pool og 673 rom.

I forbindelse med All Verdens Vin har vi følgende tilbud på Radisson SAS Plaza Hotel:
w Enkeltrom, stor frokostbuffet, 3 retters middag i restaurant Gaio kr. 1.445,- pr. pers.

w Dobbeltrom, stor frokostbuffet, 3 retters middag i restaurant Gaio kr. 2.045,- for 2 pers.

For booking: send en mail til katrin@npgmesse.no eller fax +47 23 23 41 01.

Morsom oppskriftskonkurranse med kveite
Send oss din beste oppskrift med kveite og vinn tur for to personer til vingården Viña La Rosa i Chile. Spennende finale med kokkekamp i Oslo Spektrum under messen All verdens vin 19. september.

Det er VG Nett og aperitif.no i samarbeid med Gastronomisk Institutt og Eksportutvalget for fisk som arrangerer oppskriftskonkurransen. En jury bestående av blant annet landlagskokker plukker ut to finalister. De møtes til kokkekamp i Oslo Spektrum under messen All verdens vin 19. september.

De skal imidlertid ikke kjempe alene. Med seg får de hver sin superkokk fra Gastronomisk Institutt. En meget kompetent jury kårer den beste kveiteoppskriften og sender dermed vinneren med følge til vingården Viña La Rosa i Chile.

Her kan du lese mer om konkurransen som også du kan melde deg på!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her