Apéritif inviterer til spennende smaking

Castello Banfi inntar hovedstaden 29. november. Du er invitert til smaking av hele 11 viner fra denne italienske topprodusenten presentert av Rodrigo Redmont og vinmakeren selv Rudi Buratti. Dette blir garantert en aften med mange spennende inntrykk. Alt
Redaksjonen
10 November 2000 - 05:29

OBS! Dette arrangementet er nå fullbooket, men du kan fortsatt registrere deg, og vi setter deg opp på venteliste. Du vil da bli kontaktet dersom du får plass.

Og vi sier det først som sist; -denne smakingen egner seg like godt for deg som vet "alt" om vin -og for deg som gjerne vil vite mer...så her er det bare å dukke opp, selv om du skulle være av den oppfatning at dine kunnskaper ikke helt strekker til. Vi er sikre på at vi alle vet mye mer etter denne kvelden.

Castello Banfi har et enestående program gående der de forsker i Sangiovesekloner for å kunne tilby best mulig vin.
Vi er meget privilegierte når vi denne kvelden får muligheten til å smake ikke mindre enn 4 forskjellige kloninger av Sangiovesedruen. Smakingen vil foregå i samarbeid med vinimportøren Engelstad AS.

I tillegg til foredragsholder Rodrigo Redmont kommer også vinemakeren Rudi Buratti.
 
Én av kveldens høydepunkter, Summus 1997 fra Castello Banfi, har nylig fått utmerkelsen 3 glass (Tre Bicchieri) i Gambero Rosso''s Vini d''Italia 2001. Dette er Italias mest anerkjente bok for vinanmeldelser. Den går også under navnet The Slow Food Wine Guide da det er the Slow Food Association som utgir denne boka. Banfi har i dag 10 produkter med Tre Bicchieri og har således et godt fotfeste i den beste kategorien. Summus er den aller første såkalte super-toscaner som er tildelt denne utmerkelsen.

Smakingen avholdes den 29. november kl. 19.30 i Store festsal, Oslo Militære Samfund, Myntgt. 3, 0151 Oslo.

Pris pr. person kr: 295,- betales inn på bankkontonr. 7023 05 45705 til Aperitif Nett AS, Furuveien 39 c, 0678 Oslo.
 
Begrenset antall plasser.

Aldersgrense 18 år.

Klikk her for påmelding.

Dato: 29. november 2000
Klokkeslett: 19:30
Sted: Oslo Militære Samfund

Totalt 11 viner skal smakes:

-Col-di-Sasso 1998
-Centine 1998
-Rosso di Montalcino 1998
-Summus 1997
-Brunello di Montalcino 1995
-Poggio all''Oro 1993
-Poggio all''Oro 1995
-4 forskjellige kloner
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her