Apéritifs store påskemeny 2004

Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og tilsvarende drikke. I tillegg får du en rekke tips til andre deler av livets goder. Sats på det tradisjonelle eller prøv noe nytt med Apéritif. God påske!

Nedenfor finner du en rekke varierte oppskrifter på middager og desserter du kan hygge deg og dine nærmeste med i påsken. Har du en hyttetur i tankene, kan mange av rettene forberedes hjemme før du reiser. Vi har også tatt i betraktning de flaskeløse vinene, og gir deg forslag på kartongvin som er lettere å ta med seg på tur.

Se alle Dagens rett for påsken 2004 (klikk FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="DR"> her )

Påskesyssel - Dekorering av egg
Å pynte egg er noe som virkelig hører påsketiden til. Barna skal ha med seg egg til skole eller barnehage, og som oftest må de tømmes for innhold på forhånd.
 
Påskemat
Påskemenyens svinekoteletter blir langt sprekere når de får en omgang av thaiinspirert saus, og når familiens kokk slipper å bruke mer ferietid enn høyst nødvendig, blir hele familien fornøyd. Mer om dette finner du i artikkelen Småjuks i feriekjøkkenet .

Apéritif byr selvfølgelig på mer. Her finner du også kakeoppskrifter beregnet på påsken. Eksempelvis påskemuffins . Uten tvil mange oppskrifter der lammet spiller hovedrollen blant annet lammestek, påskestek, påskewok og lammegryte med bønner. Både de tradisjonelle oppskriftene og noen hentet fra den store verden: Souvlaki med baba ghannouj, varm salat med lam og lammebog med spinat, fetaost og tomat for deg som har lyst på en vri. Alle har forslag til godt drikke. Det har også artikkelen Drømmepåske med gryte og Bønnhørt som tar for seg deilig påskesuppe. Selvsagt har vi også forslag til  Eggende retter til påske .
 
Alle forbinder påske, skiturer eller kos i hytteveggen med sol - og appelsiner. For barnas del betyr det som oftest klissete fingre som nå og da stikkes i snøen. Vi fokuserer heller på noe mer behagelig og serverer et knippe påskeoppskrifter med appelsin som ingrediens. Eksempelvis Bayonneskinke med appelsinsaus eller fersk kyllingfilet med appelsinsaus. Vinforslag følger selvfølgelig også med.

Vin hører selvsagt med i påsketiden
Her får du tips til fem gode påskekjøp på vin i ulike prisklasser. Dette er viner som alle er meget gode kjøp og som dessuten passer påskens meny og agenda. Så da gjenstår det bare å gjøre de nødvendige innkjøp for å kunne nyte fridagene i valgte former.

Nå er påsken her igjen, og hele folket stormer til fjells. Egentlig en gammel myte, for de fleste tilbringer faktisk påsken hjemme. Uansett sted - godt drikke hører med. Og når du kanskje har muligheten til å ta deg et glass i ny og ne, uten tanke på arbeidsdagen, er det muligens vin fra boks som frister? Her får du Påskevin i reiseformat

Kvaliteten på bag-in-box-vinene blir stadig bedre. Denne uken tar vi for oss noen godbiter i boks. Og de finner du ikke blant de billigste utgavene. Legger du på en femtilapp eller så, får du nemlig så uendelig mye bedre vin for pengene. Og når du likevel må ut med nærmere tre hundrelapper på vin, vil du jo gjerne at det skal smake godt.

Påskekupp på Polet
I april kan du gjøre tidenes hvitvinskupp på Vinmonopolet. Et stort parti av klassikeren Madonna Liebfraumilch på kartong (tre liter) selges ut til rekordlav pris. Liker du denne typen vin er det bare å handle inn. Rimeligere blir den ikke, selv ikke i Sverige!

Denne boksvinen er et røverkjøp . Du finner tips til ytterligere tre kandidater i kartongformatet i samme artikkel. Den er rimelig nok til å kunne nytes midt i uken, god nok til å nytes på festdagene og upretensiøs nok til å kunne slepes med til fjells eller til fjords. I artikkelen Påskedrikke på boks finner du ytterligere tips til lettslepte viner. I fjor fant vi frem et lite knippe boksviner til påskens fridager. Kanskje de også i år kan friste deg og dine venner der dere sitter i solveggen?

Ta også en kikk på Apéritifs tester av vin . Da er det kanskje lettere å sammenlikne produktene.

Etter skituren kan vel de fleste tenke seg enrolig After ski -stund i solveggen og koppen fylt med godsaker! Flere drinkoppskrifter finner du i vår store Bartender eller en av våre forslag til Ukens drink .
 
God påske!

Dagens rett - Påsken 2004

Dagens rett - mandag
05. april 2004

Hva med en forfriskende kyllingrett der sitrusfrukter sammen med en herlig persillesaus gir middagen en uventet ny smakskarakter. Det spennende med slike smaksnyanser er at også vinvalget blir annerledes når maten blir syrligere. Det er nettopp derfor vi i dag går for en hvitvin fra Sør-Italia.

Dagens rett - tirsdag
06. april 2004

Havets delikatesser kan være så mangt. Blåskjell er en av disse, og dagens oppskrift viser til fulle at det ikke nødvendigvis må være hvitvin vi damper skjellene i. Mye smak og ikke minst en uvanlig og spennende rett du kan benytte om og om igjen utover våren og sommeren.

Dagens rett - onsdag
07. april 2004

Omelett er ikke like lett å tilberede som navnet tilsier. Imidlertid kan du raskt opparbeide deg god erfaring, og dagens oppskrift bør være en fin start. Vi blander inn mange gode smakselementer som virkelig påkrever et glass med deilig duggfrisk kaldt øl. Husk denne oppskriften til en senere anledning nå fremover.

Dagens rett - skjærtorsdag
08. april 2004

Kalkun er vårt forslag til denne påskens første feriemiddag. Medaljonger høres flott ut, og som bildet viser lover dette riktig så godt. To spanske viner er hva du kan skjenke i glasset. Den ene riktignok noe dyrere enn den andre, men noe godt skal man jo ta seg råd til en gang i blant.

Dagens rett - langfredag
09. april 2004

Ut på tur - aldri sur! Ta barna med på en utflukt i naturen nå ipåska. La lunsj eller middag bli høydepunktet når barna får grille sine egne pølser. Husk å bringe med drikkevarer til både små og store.

Dagens rett - påskeaften
10. april 2004

Nå er lammet på sitt beste. Ta derfor sats og trå til for fullt når denne påskens lørdagsmiddag skal kreeres. Vi må reise et godt stykke for å komme til vinvalgets hjemsted som er USA. Og det er en Pinot Noir som skal nytes sammen med lammekjøttet. Smaklig måltid!

Dagens rett - 1. påskedag
11. april 2004

Påskepai bør, som navnet tilsier, være en perfekt og enkel middag - uansett om du er hjemme eller på tur. Spansk hvitvin er forslaget for vinglasset.

Dagens rett - 2. påskedag
12. april 2004

Lag en artig vri på svinefilet denne påsken. Det er ikke mye som skal til for å endre en ellers så enkel og grei svinerett til noe helt spesielt. Meget smakfullt blir det med kremosten innbakt i kjøttet. En flott avslutning på påskehøytiden.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen