Åpner to milliarder flere flasker i 2016

Åpner to milliarder flere flasker i 2016

Og det er en særlig en type vin som drar opp forbruket, ifølge nytt «vinvarsel».

I 2016 vil verdens vindrikkere tømme 34,481 milliarder flasker vin. Det er to milliarder flasker og 5,3 prosent mer enn i 2012. Det viser tall fra IWSR (International Wine & Spirit Research), som har studert 114 vin- og spritmarkeder, skriver vinavisen.dk. Nettstedet har plukket ut noen av de mest interessante trekkene i IWSRs «vinvarsel».

LES OGSÅ: Verden kan rammes av vinmangel

• Veksten på verdensbasis vil fram for alt være et resultat av at forbruket av musserende vin vokser dobbelt så raskt som forbruket av vanlig røde og hvite viner. I fjor stod musserende vin for 7,7 prosent av det totale forbruket, om fire år vil tallet være 8,5, tror IWSR.
• Kina vil stå for en stor del av økningen. Landet ligger allerede på femte plass på den totale «drikketoppen», og har gått forbi USA til en tredjeplass i divisjonen for rødvin.
• Forbruket i Europa, og særlig i de store vinproduserende landene, vil fortsette å synke.

LES OGSÅ: Varsler årgangschampagne

For øvrig er 27 prosent av vinen som drikkes i verden importert. Målt i verdi, er Frankrike stadig den største eksportøren.

LES OGSÅ: Gode tider for Bordeaux

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen