Helstekt appelsinfylt kylling
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Gni inn kyllingen med en halv sitron.
Bland alt krydderet med oljen. Pensle blandingen jevnt over kyllingen.
Skjær én av appelsinene i båter og legg dem i kyllingens hulrom.
Press ut saften av den andre halve sitronen og den ene appelsinen. Hell saften i en liten kjele og tilsett vann. Del løkene i to og legg dem i kjelen. Kok opp.
Sett kyllingen midt i ovnen ved 180 grader og stek kyllingen i ca 1¼ time.
Øs appelsinsausen over kyllingen et par ganger under steking.
Kyllingen er ferdig stekt når klar væske kommer ut når du stikker i låret. Ta ut kyllingen av ovnen og la den hvile i minst 20 minutter.
Ta ut appelsinen.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Matprat/Margaret de Lange
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Nøgne Ø God Påske 2016
Norge
Volum: 0.500 Pris: 77,50 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Dom. de la Garrelière Gamay Sans Tralala 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 188,90 Bestillingsutvalget -
Hegg Fnord Pale Ale
Norge
Volum: 0.330 Pris: 59,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Barthod Bourgogne Rouge 2013
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 319,90 Bestillingsutvalget

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Dagens rett på MMS og WAP