Bransje

Aperitif nr. 3 – april-mai 2023 / Et magasin om mat og drikke bransjeutgaven

April og maiutgaven av Aperitif magasin 2023 for bransje

April og maiutgaven av Aperitif magasin 2023 for bransje

Andalusia, Marokko, cava som ikke er cava, Mugaritz møter Alchemist og barlegenden Matt Whiley på Re i Sydney er noe av det magasinet rommer.
02 Mai 2012 - 17:08

I 2023 byr vi på 8 utgaver av magasinet Apéritif fylt med lesestoff fra hele verden. Som abonnent på Apéritifs nyhetsbrev for bransjen er det digitale abonnementet inkludert.

Symfoni av smaker fra arabisk høykultur
Paco Morales byr med tostjerneren Noor på smaker med røtter tilbake til 1100-tallet og den høyt utviklede kulturen araberne tok med seg til Europa. 

Holder stø kurs i det frådende cavahavet
Til tross for uroen som har preget cavaverdenen de siste årene med utbryterne Corpinnat og Penedès Classic, satser Gramona ufortrødent videre på biodynamisk dyrking og lang modning på bunnfallet. 

Provoserer med teksturer og fortellinger
Andoni Luis Aduriz har i 25 år dyrket kulinariske eksperimenter på Mugaritz i Baskerland. Det har gjort ham kjent som en rebell på kjøkkenet. I dag bruker han denne erfaringen til å være mer abstrakt og poetisk. 

100 prosent gjenvunnet
Sydney-baren Re er en bar der alt som kan gjenvinnes, blir gjenvunnet. En bar som kjøper grønnsaker og frukt som ville blitt kastet. Bartendere og kokker gjenskaper oppfinnsomme cocktails og retter av råvarer som på den måten reddes. 

Renessanse for Frankrikes fremste vinområde
De gjenskaper Cahors’ renomme som en av Frankrikes to fremste vinområder ved å ta tilbake områdets beste jordsmonn som gir ikke bare rødvin, men også hvitvin som går utenpå det meste.

Varemerkebygging med skjær i sjøen
En ny spennende æra har begynt i Languedoc-Roussillon bæres av kompetente og bereiste vinprodusenter, med en felles energi og mål. Men veien er ikke uten utfordringer. 

Må hun dra til månen før Michelin kommer til Afrika?
Najat Kaanache er blitt kalt The Pilgrim Chef siden hun har jobbet så vel hos Alinea i Chicago, Noma i København, The French Laundry i Napa, Per Se i New York og El Bulli utenfor Girona. For noen år siden åpnet hun sin stjernerestaurant i Marokko – men uten michelinstjerne. 

Når skolematen smaker bedre enn det elevene får servert hjemme
Det er vinn-vinn når innvandrerkvinner får muligheten til å lage sin egen mat til skoleelever. Mamas Mat og Vegetar Expressen er forbilledlige prosjekter som bør bli permanente ordninger. 

Japansk-peruansk fusion sprer seg
På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over fusionkjøkkenet nikkei og setter opp filialer flere steder i verden. 

Her kan du lese hele utgaven av magasinet

NB Issuu har nye regler for innhold som kan "støte" (i vårt tilfelle alkohol), derfor blir du bedt om å registrere deg, det holder at du gjør dette en gang (når du lagrer innloggingen)

Her kan du lese tidligere utgaver av magasinet

Neste nummer av Apéritif kommer 13. juni 2023

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne
Dagens rett

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne

Men også de andre friske salatingrediensene bidrar nå som de er på topp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn
Dagens rett

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn

Med så mye grønnsaker, trenger du mindre kjøtt og de tilfører hverandre gode smaker gjennom måten retten lages på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmelon og whisky er en super kombinasjon for en sommerlig drink
Ukens drink

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her kombinerer du to veldig populære kaketyper - rullekake og gulrotkake
Ukens kake

Her kombinerer du to veldig populære kaketyper - rullekake og gulrotkake

Ethvert kakebord har plass til både rullekake og gulrotkake, men må du velge en, kan du fint si ja takk, begge deler - som her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne
Dagens rett

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne

Men også de andre friske salatingrediensene bidrar nå som de er på topp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn
Dagens rett

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn

Med så mye grønnsaker, trenger du mindre kjøtt og de tilfører hverandre gode smaker gjennom måten retten lages på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er folkefavoritten blant oslorestaurantene

Brasserie France er restauranten som flest gjester har brukt DinnerBooking for å sikre seg restaurantbord i Oslo.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse grillspydene blir dagens høydepunkt
Dagens rett

Disse grillspydene blir dagens høydepunkt

Denne oppskriften på grillspyd med laks er rask å lage, og lar seg fullføre i så vel panne som på grill.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmelon og whisky er en super kombinasjon for en sommerlig drink
Ukens drink
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her