Årets restaurant i Norden er dansk

Årets restaurant i Norden er dansk

Henne Kirkeby Kro mottok «The Nordic Prize» som årets nordiske restaurant.
08 Februar 2012 - 17:31

Kjøkkensjefen Allan Poulsen på Henne Kirkeby Kro mottok søndag kveld  «The Nordic Prize» i forbindelse med en gallamiddag på Restaurant Grefsenkollen i Oslo.

Tidligere vinnere av denne prisen er danske Noma og svenske Mathias Dahlgren er tidligere kåret til årets restaurant i Norden. I år falt valget på Henne Kirkeby Kro, som ligger i Vest-Jylland, nord for Esbjerg.

Kjøkkensjef (30) Allan Poulsen og hans mannskap vant prisen i skarp konkurranse med blant andre norske Restaurant Oscarsgate og svenske Frantzén/Lindeberg.

Bent Stiansen, Nordens første Bocuse d’Or-vinner, sto for prisoverrekkelsen. I talen sin framhevet han blant annet den franske fokuseringen på råvarer med opprinnelsespreg som et sterkt insitament for framveksten av det nye nordiske kjøkken.

Allan Poulsen la etter etter pristildelingen vekt på at seierein var et resultat av  teamwork.

– Vi har alle på Henne Kirkeby Kro jobbet hardt for å nå dette målet. Denne prisen betyr mye for oss.

I tillegg til æren består «The Nordic Prize» av en skulptur av den danske kunstneren Lisbeth van Deurs.

Bortsett fra de nevnte restaurantene omfattet finalistene også restaurant Chez Dominique med to Michelinstjerner i Helsinki og den islandske Restaurant Dill i Reykjavik. Alle fem restauranter var representert ved gallamidddagen.

Restaurant Oscarsgate ble nominert av den norske juryen i konkurranse med Restaurant Renaa, Grefsenkollen, Maaemo og Palace Grill.

LES OGSÅ: Oscarsgate nest best i Norden

Bak prisutdelingen står Vinforum og tilsvarende gastronomisk fokuserte organisasjoner i de øvrige nordiske land. I hvert land har en kompetent jury på rundt 30 personer kunnet avgi stemmer opp mot nyttår etter prøvespisninger i løpet av året.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her