Årets restaurant i Norden er dansk

Årets restaurant i Norden er dansk

Henne Kirkeby Kro mottok «The Nordic Prize» som årets nordiske restaurant.
08 Februar 2012 - 17:31

Kjøkkensjefen Allan Poulsen på Henne Kirkeby Kro mottok søndag kveld  «The Nordic Prize» i forbindelse med en gallamiddag på Restaurant Grefsenkollen i Oslo.

Tidligere vinnere av denne prisen er danske Noma og svenske Mathias Dahlgren er tidligere kåret til årets restaurant i Norden. I år falt valget på Henne Kirkeby Kro, som ligger i Vest-Jylland, nord for Esbjerg.

Kjøkkensjef (30) Allan Poulsen og hans mannskap vant prisen i skarp konkurranse med blant andre norske Restaurant Oscarsgate og svenske Frantzén/Lindeberg.

Bent Stiansen, Nordens første Bocuse d’Or-vinner, sto for prisoverrekkelsen. I talen sin framhevet han blant annet den franske fokuseringen på råvarer med opprinnelsespreg som et sterkt insitament for framveksten av det nye nordiske kjøkken.

Allan Poulsen la etter etter pristildelingen vekt på at seierein var et resultat av  teamwork.

– Vi har alle på Henne Kirkeby Kro jobbet hardt for å nå dette målet. Denne prisen betyr mye for oss.

I tillegg til æren består «The Nordic Prize» av en skulptur av den danske kunstneren Lisbeth van Deurs.

Bortsett fra de nevnte restaurantene omfattet finalistene også restaurant Chez Dominique med to Michelinstjerner i Helsinki og den islandske Restaurant Dill i Reykjavik. Alle fem restauranter var representert ved gallamidddagen.

Restaurant Oscarsgate ble nominert av den norske juryen i konkurranse med Restaurant Renaa, Grefsenkollen, Maaemo og Palace Grill.

LES OGSÅ: Oscarsgate nest best i Norden

Bak prisutdelingen står Vinforum og tilsvarende gastronomisk fokuserte organisasjoner i de øvrige nordiske land. I hvert land har en kompetent jury på rundt 30 personer kunnet avgi stemmer opp mot nyttår etter prøvespisninger i løpet av året.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her