Nå kan han bli global World Class-vinner

Nå kan han bli global World Class-vinner

Jesper Høst vant den vesteuropeiske finalen i bartenderkonkurransen.
01 Juni 2012 - 16:26

Nordmannen Jesper Høst fra No. 19 Bar i Oslo trakk det lengste strået blant de norske deltakerne under helgens vesturopafinale i World Class. Nå skal han møte konkurrenter fra over 40 land i verdensfinalen i Rio i juli.

World Class er en av bartenderbransjens mest prestisjefylte konkurranser. I helgens vesteuropeiske finale var Norge representert med tre kandidater, Jesper Høst, Chris Grøtvedt og Monica Berg.

LES OGSÅ: Høst world class i Norge

I konkurransen vurderte dommerne kunnskap, kreativitet og karisma sammen med til sammen fire drinker fra hver deltaker. Til slutt fikk Høst flest poeng blant de norske deltakerne, og nå går turen videre til Rio de Janeiro og jakten på den prestisjefylte tittelen World Class Bartender of the Year.

Bartenderkonkurransen World Class ble stiftet av Diageo Reserve i 2008. Målet er å spre kunnskap og inspirere bartendere over hele verden til å skape nye spennende cocktails, skriver selskapet i en pressemelding.

I London-juryen satt:

• Spike Marchant, Global Brand Ambassador for Diageo Reserve World Class (Master of Ceremonies)
• Manabu Ohtake, global vinner, World Class 2011
• Jamie MacDonald, britisk vinner, World Class 2011
• Alberto Pizarro, spansk vinner, World Class 2011
• Erik Lorincz, global vinner, World Class 2010
• Alice Lascelles, medstifter av Imbibe Magazine
• Barrie Wilson, Global Trade Ambassador for Tanqueray
• Ago Perrone, bartender ved The Connaught, London
• Dennis Tamse, Ketel One vodka Distillery Ambassador
• Stefan Gabányi, forfatter av Whiskey and Schumann’s Whiskey lexicon
• Gary Sharpen, medredaktør av bloggen The Cocktail Lovers
• Alison Forrestal, General Manager - Reserve Business, Diageo Western Europe
• Charlie Burton, Commissioning Editor - Bristiske GQ
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Pasta med laks og reker på italiensk vis
Dagens rett

Pasta med laks og reker på italiensk vis

Denne pastaretten er mettende og smaksrik - takket være gode råvarer og en italiensk vri.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her