Refugees welcome
Bartendermester gir overskudd fra drinksalget til flyktningbarn
Foto: (Mons Matory - post@matoryfilm.no (0047)93808379)

Bartendermester gir overskudd fra drinksalget til flyktningbarn

Moe Aljaff kom selv til Norge som flyktning fra Irak og ønsker at dagens flyktningbarn skal få samme muligheter som seg selv. Han gjør det på den måten han kan aller best.
Redaksjonen
29 Januar 2016 - 14:44

Moe Aljaff, som til daglig jobber som bartender på cocktailbaren Brooms & Hatches i Oslo, skal representere Norge i en viktig internasjonal drinkkonkurranse, Bacardi Legacy.

Her er drinken han vant den norske finalen med

Vinner han delfinalen i London i mars, går han videre til verdensfinalen i San Fransisco senere i år.

Moe er ikke bare en kreativ bartender, men også en som har tanker for mer enn å riste seg fram til den beste drinken. Noen ganger på litt spesielle måter riktignok. Se videoen hvor han strikkhopper fra en bru for å få til ekstra mye risting.

Kommende helg har han tatt initiativet til Carousel Cocktail Charity. Drinken han har komponert skal serveres på Brooms & Hatchets, Fuglen, The Thief, Torggata Botaniske, Pigalle Cocktailbar, Bettola, ST. O2 Bar Babylon, Barfly, Café Laundromat og Tea Lounge i Oslo og Vaskeriet i Bergen. Og overskuddet fra salget går uavkortet til å gi flyktningbarn i Norge en bedre start.

Navnet på drinken og aktiviteten er inspirert av Moes egen opplevelse av å komme til trygge forhold i Sverige som liten flyktninggutt.

Han startet faktisk livet som flyktning. I 1990, to dager før Moe ble født, så familien ingen annen utvei enn å flykte fra Bagdad, Irak. I tre år flyktet de fra leir til leir på jakt etter trygghet og et nytt hjem. I 1993 kom de til Sverige, hvor de endelig fant det de lette etter. Moes første lykkelige minne var fra Sverige, da hans mor tok med sine seks barn på tivoli for å muntre dem opp.

- På tivoliet husker jeg dansere, dyr og masse farger, men mitt sterkeste minne er boder fulle av ulike smaker, og at jeg fikk en pose salte karamell-popcorn. Den smaken er mitt første lykkelige minne.

Carousel Cocktail inneholder salt karamell (dulche de leche), Bacardi Carta Oro, PX sherry, bananlikør og sitron, og er en opplevelse av overraskende og lekne smaker.

Moe Aljaff har fått med seg kolleger på barer over hele Oslo og i Bergen til å mikse drinken kommende helg.
Moe Aljaff har fått med seg kolleger på barer over hele Oslo og i Bergen til å mikse drinken kommende helg.

 

- Jeg vil gi andre flyktningbarn det samme som jeg fikk, sier Moe.

Første ledd av kampanjen for å samle inn penger går av stabelen fredag 29. og lørdag 30. januar. Da serveres Carousel Cocktail på ti barer i Oslo og én i Bergen. Alt overskuddet fra salget av drinken skal gå til å skape gode minner for de mange flyktningbarna som kommer til Norge i disse dager. En dag med lek og moro, brus og pizza og alt som hører til.

- Jeg gjør det jeg kan, nemlig cocktails, for at barna skal få en dag hvor de kan tenke på noe annet, bare være barn, ha det gøy og leke litt, sier Moe.

Her er Moe Aljaff klar til å mikse karusellcocktailen sin på Tibidao-toppen i Barcelona.
Her er Moe Aljaff klar til å mikse karusellcocktailen sin på Tibidao-toppen i Barcelona.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her