Refugees welcome
Bartendermester gir overskudd fra drinksalget til flyktningbarn
Foto: (Mons Matory - post@matoryfilm.no (0047)93808379)

Bartendermester gir overskudd fra drinksalget til flyktningbarn

Moe Aljaff kom selv til Norge som flyktning fra Irak og ønsker at dagens flyktningbarn skal få samme muligheter som seg selv. Han gjør det på den måten han kan aller best.
Redaksjonen
29 Januar 2016 - 15:44

Moe Aljaff, som til daglig jobber som bartender på cocktailbaren Brooms & Hatches i Oslo, skal representere Norge i en viktig internasjonal drinkkonkurranse, Bacardi Legacy.

Her er drinken han vant den norske finalen med

Vinner han delfinalen i London i mars, går han videre til verdensfinalen i San Fransisco senere i år.

Moe er ikke bare en kreativ bartender, men også en som har tanker for mer enn å riste seg fram til den beste drinken. Noen ganger på litt spesielle måter riktignok. Se videoen hvor han strikkhopper fra en bru for å få til ekstra mye risting.

Kommende helg har han tatt initiativet til Carousel Cocktail Charity. Drinken han har komponert skal serveres på Brooms & Hatchets, Fuglen, The Thief, Torggata Botaniske, Pigalle Cocktailbar, Bettola, ST. O2 Bar Babylon, Barfly, Café Laundromat og Tea Lounge i Oslo og Vaskeriet i Bergen. Og overskuddet fra salget går uavkortet til å gi flyktningbarn i Norge en bedre start.

Navnet på drinken og aktiviteten er inspirert av Moes egen opplevelse av å komme til trygge forhold i Sverige som liten flyktninggutt.

Han startet faktisk livet som flyktning. I 1990, to dager før Moe ble født, så familien ingen annen utvei enn å flykte fra Bagdad, Irak. I tre år flyktet de fra leir til leir på jakt etter trygghet og et nytt hjem. I 1993 kom de til Sverige, hvor de endelig fant det de lette etter. Moes første lykkelige minne var fra Sverige, da hans mor tok med sine seks barn på tivoli for å muntre dem opp.

- På tivoliet husker jeg dansere, dyr og masse farger, men mitt sterkeste minne er boder fulle av ulike smaker, og at jeg fikk en pose salte karamell-popcorn. Den smaken er mitt første lykkelige minne.

Carousel Cocktail inneholder salt karamell (dulche de leche), Bacardi Carta Oro, PX sherry, bananlikør og sitron, og er en opplevelse av overraskende og lekne smaker.

Moe Aljaff har fått med seg kolleger på barer over hele Oslo og i Bergen til å mikse drinken kommende helg.
Moe Aljaff har fått med seg kolleger på barer over hele Oslo og i Bergen til å mikse drinken kommende helg.

 

- Jeg vil gi andre flyktningbarn det samme som jeg fikk, sier Moe.

Første ledd av kampanjen for å samle inn penger går av stabelen fredag 29. og lørdag 30. januar. Da serveres Carousel Cocktail på ti barer i Oslo og én i Bergen. Alt overskuddet fra salget av drinken skal gå til å skape gode minner for de mange flyktningbarna som kommer til Norge i disse dager. En dag med lek og moro, brus og pizza og alt som hører til.

- Jeg gjør det jeg kan, nemlig cocktails, for at barna skal få en dag hvor de kan tenke på noe annet, bare være barn, ha det gøy og leke litt, sier Moe.

Her er Moe Aljaff klar til å mikse karusellcocktailen sin på Tibidao-toppen i Barcelona.
Her er Moe Aljaff klar til å mikse karusellcocktailen sin på Tibidao-toppen i Barcelona.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her